RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flest United-fans arrestert

Sist oppdatert:
186 Manchester United-supportere ble arrestert forrige sesong. Det var verst av alle lag i England.

Det engelske innenriksdepartementet har offentliggjort listen over antall arresterte i engelsk fotball forrige sesong. Lista gjelder alle kamper – hjemme og borte. Og på toppen: Manchester United.

186 fans av de engelske mesterne ble buret inn i løpet av sesongen. Det var én mer enn hos Sunderland. Spesielt ille var United-supporterne på bortebane hvor hele 107 personer ble arrestert. Birmingham-fansen var til sammenlikning nest verst med 76 arrestasjoner på bortebane.

- Ikke så ille

Men daglig leder i Manchester Uniteds skandinaviske supporterklubb, Per Harald Larsen, avviser på det sterkeste at United-fansen er verre enn andre.

- Overhodet ikke. Vi spiller flere kamper enn alle andre, og har flere tilskuere enn alle andre. Hadde man sett på snittet, ville vi derfor havnet langt mot den andre enden av denne lista, sier Larsen til TV 2 Nettavisen.

- 79 arrestasjoner på hjemmebane, vil si et snitt på om lag to per kamp. To av 67.000 er ikke så mye, legger han forklarende til.

- Så du vil ikke si at det er farlig å dra på Manchester United-kamp?

- Nei, i hvert fall ikke i nyere tid. Og ikke på hjemmebane etter at Alex Ferguson kom. Men det er klart – på bortebane ville jeg vært litt mer forsiktig, sier Larsen.

- Bruk sunn fornuft

For norske fans kan det største problemet være at man setter seg på deler av tribunen som er forbeholdt hjemmelagets fans – med bortelagets trøye på.

- Jeg har hørt mange tårevåte historier om dette. Hvor vakter har geleidet unge fans ut før kampen i det hele tatt er kommet i gang. Men det er en dyd og nødvendighet. Man kan ikke sitte med bortetrøye blant hjemmefansen, sier Larsen.

Her ser du verstingelisten i Premer League

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere