RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Følger i Becks fotspor

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Kari Aalvik Grimsbø er i ferd med å kopiere sin tidligere lagvenninne i Byåsen.

GÖTEBORG (Nettavisen): For to år siden var situasjonen den at Heidi Tjugum hadde sagt nei til mer landslagsspill og Marit Breivik sto igjen med Katrine Lunde som sin eneste målvakt med internasjonal rutine.

Men i Møbelringen Cup i forkant av EM dukket det opp en relativt ukjent målvakt fra Byåsen. Kjersti Beck stengte buret og fikk med seg enorm selvtillit inn i EM-sluttspillet.

Les også: Målvaktsteam i verdensklasse.

Resten av historien er kjent. Norge ble europamestere og Beck spilte et stort mesterskap.

Deja vu
Da Beck ble skadet i oppkjøringen til årets EM, var det en annen målvakt fra Byåsen som kom fra det ukjente og storspilte i Møbelringen Cup. Nå er det Kari Aalvik Grimsbø det dreier seg om.

- Jeg tror det er litt tilfeldig at det samme har skjedd nå. Men jeg setter veldig pris på at jeg fikk spille i Møbelringen Cup og det er utrolig godt å ha med seg de redningene jeg fikk der og vite selv at jeg kan prestere på dette nivået, sier hun til Nettavisen.

Marit Breivik er godt fornøyd med Aalvik Grimsbøs prestasjoner, og føler at Norge igjen stiller med et sterkt målvaktsteam.

- Vi har jobbet med målvaktsteam. Det har vært en kultur i laget vårt. Nå er det naturlig at Katrine med den rutinen som hun har sannsynligvis vil stå mer enn de to andre, men de er i veldig fin utvikling, så målvaktsteamet vårt er i rute,

Beskjeden målsetting
Selv ønsker Byåsen-målvakten å ha minst mulig fokus på prestasjonene i oppkjøringen til EM.

- Det er ingen som har store forventninger til meg. Ikke jeg selv heller. Det er det første mesterskapet mitt. Målsettingen min er å bli tatt ut til flest mulig kamper og få litt spilletid, sier hun beskjedent.

Terese Pedersen var målvakten som skulle være andrevalget bak Lunde i Ungarn for to år siden, men som måtte se store deler av mesterskapet fra tribunen. Nå risikerer hun igjen å bli tredjevalg.

- Jeg tenker egentlig ikke så mye på det. Får jeg spilletid, så skal jeg selvfølgelig gjøre så godt jeg kan, sier Randers-målvakten.

Lunde på bedringens vei
Lunde har slitt med skade den siste tiden, men tirsdag var hun med på hele treningen, og kan berolige norske håndballfans som frykter at Norges førstemålvakt skal gå glipp av åpningskampen mot Slovenia.

- Det går mye bedre. Jeg har ikke hatt en hard økt, men jeg tror det blir veldig bra til i morgen, smiler hun.

Breivik velger å være litt mer pessimistisk.

- Vi vet fortsatt ikke om skaden har sluppet helt taket. Vi skal være tålmodig og ta den tiden det trengs, sier landslagssjefen.

Lunde i verdensklasse

Lunde har to gode mesterskap bak seg, men har ennå til gode å mure målet igjen i Cecilie Leganger- og Heidi Tjugum-stil.

Etter storspill for Aalborg de siste sesongene, blir hun nå nevnt i samme åndedrag som de to målvaktslegendene når danske håndballeksperter snakker om norske supermålvakter.

- Jeg synes jeg har spilt bra og vokst som målvakt. Men det er alltid det siste som teller mest, så det er viktig å prestere bra nå for å beholde den gode følelsen, sier Lunde.

Så det er bare å håpe at ”Keeper-Lunde” sitter igjen med en veldig god følelse når vi åpner luke 18 i kalenderen og EM er over.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere