RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Følger med i skandinavisk presse

Foto: SCANPIX/EPA PHOTO EFE/PACO TORRENTE
Sist oppdatert:
Sprintparet Marion Jones og Tim Montgomery skal møte foran en storjury i neste uke. Ifølge bergenseren Vicente Modahl er dette for å svare på skattespørsmål. De følger nå med i skandinavisk presse for å se om det blir skrevet ting som er usanne.

Etter at laboratoriet Balco i Los Angeles ble avslørt som stedet hvor det ulovlige stoffet THG ble produsert, ble 40 amerikanske toppidrettsutøvere innkalt til høring, blant dem Marion Jones og Tim Montgomery.

Skattespørsmål

Men ifølge parets sportskonsulent, bergenseren Vicente Modahl, er de ikke innkalt for å svare for doping.

- Jeg snakket med Marion og Tim senest onsdag. De er innkalt som vitner i høringen - på punktet som gjelder skattespørsmål, sier han til Bergens Tidende.

Og paret liker dårlig ryktene som har figurert i pressen om dem og følger nå nøye med hva som blir skrevet i pressen - også på denne siden av Atlanteren.

- En kjent Oslo-advokat har som oppgave å overvåke den skandinaviske pressen for Jones og Montgomery. Dersom noe uriktig blir skrevet, kan det være aktuelt å saksøke den aktuelle avisen eller mediet, sier Modahl.

Var kunder hos Balco

Jones og Montgomery var kunder hos Victor Conde ved Balco-laboratoriet i noen måneder i 2001, men trakk seg raskt fra samarbeidet.

- De fortalte meg i forrige uke at de trakk seg ut veldig fort. De likte rett og slett ikke fyren. Likte ikke personligheten hans. Det er ti utøvere som er dopingtatt, ikke 40 som det gis inntrykk av i norske medier nå. Av disse 40 igjen, er rundt halvparten kalt inn av samme årsak som Marion og Tim, forklarer Modahl.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere