*Nettavisen* Sport.

Flo i fotballskandale

Tore Andre Flos navn er trukket inn i en ny engelsk fotballskandale. Gunnar Martin Kjenner og hans italienske partner ble tilbudt 1,8 millioner kroner for å lokke Flo til QPR.

23.09.05 00:27

I sommer tilbød den engelske første divisjons klubben Queens Park Rangers (QPR) to fotballagenter, en norsk og en italiensk, rundt 1,8 millioner kroner i kommisjon hvis de klarte å få Tore Andre Flo til QPR, ifølge den engelske avisen Evening Standard.

De to agentene de sikter må være Fifa-agentene Vincezo Morabito og Gunnar Martin Kjenner.

Rommslig kommisjon
- Det var en romslig kommisjon hvis det hadde blitt noen overgang, men jeg vil verken bekrefte eller avkrefte summen du opererer med, sier Kjenner til TV2 Nettavisen.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Stemmer summene?

- Det var en avtale mellom de to italienerne, men jeg kan si såpass at det var et årlig beløp betinget av avtalens lengde, sier Kjenner.

- Men du og Morabito her en avtale om å dele på kommisjonen?

- Det vil jeg ikke kommentere, sier Kjenner.

- Ville denne provisjonen kommet i tillegg til kommisjonen du får av Tore Andre Flo?

- Jeg vil aldri snakke om kommisjoner og beløp, sier agenten.

20% kommisjon
The Evening Standard skriver i dag at QPR har brukt over ni millioner kroner på agentkommisjoner. Det tilsvarer 20 prosent av totale spillerkjøp. Normalen i bransjen er fem prosent, ifølge den engelske avisen.

Det er Gianni Paladini som er sjef i QPR. Han er tidligere italiensk fotballagent. Flere av agentene involvert i overganene er venner og forretningsforbindelser av Paladini.

I stedet endte Tore Andre Flo i Vålerenga og agentene kunne sa langt etter en fet kommisjon.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag