RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(TV 2 NETTAVISEN: DAG LANGERØD)

Flo klar for sin beste sesong

Sist oppdatert:
Det er mer enn ett år siden Tore André Flo hadde det veldig gøy på banen. Han er sikker på å bli bedre enn noensinne i år.

LA MANGA (TV 2 Nettavisen): Mens lagkameratene løper rundt på det grønne La Manga-gresset, står Tore André Flo på sidelinjen.

Kanskje løper han litt. Men mest av alt bruker han tid på hotellets styrkerom. For å stå best mulig rustet til sesongen som kommer.

Marerittsesong
2005 ble nemlig et marerittår for stryningen. Etter et par glimrende kamper for Siena for et drøyt år siden, begynte nemlig problemene. Først fikk han prolaps i ryggen. Så armbrudd. Så en strekk i låret. Så kom strekkskaden som ødela serieavslutningen mot Odd, og endte i operasjon. Det er den han nå jobber seg tilbake fra.

- Det betyr bare at jeg er kjempegira på vise meg frem i år, sier Flo til TV 2 Nettavisen.

- Men blir du ikke kjempelei av alle skadene?

- Av og til kan man bli litt lei, men jeg synes fortsatt at det er utrolig artig å spille fotball. Det er det som motiverer meg. Jeg har ikke lyst til å sitte hjemme uten å gjøre noe. Jeg har ikke lyst på noen annen jobb. Jeg har ikke lyst til å gjøre noe annet, sier han.

Mangler det eksplosive
Og avviser at tanken på å legge opp har streifet ham.

- Jeg har satt meg små mål hele tiden. Først var det å bli kvitt gipsen. Så fikk jeg på skinne i sted. Så kunne jeg kaste krykkene. Så kunne jeg jogge. Det er hele tiden utvikling, og jeg setter meg små mål. Det har hjulpet meg veldig. Så jeg har egentlig ikke hatt noen problemer med motivasjonen i denne perioden, forklarer han.

Og selv om han har brukt 3-4 timer hver dag siden 1. januar på alternativ trening, så føler han seg sikker på at han vil slå voldsomt tilbake i 2006.

- Jeg er minst like godt fysisk trent som resten av laget. Det jeg mangler er det eksplosive. Målet er at jeg skal kunne trene med de andre i slutten av februar. Da har jeg den siste måneden til å få på plass det eksplosive, sier han.

- Har det inne
Og:

- Jeg merket på slutten av sesongen i fjor at jeg har det inne. Får jeg tid til å bygge meg opp igjen, så tror jeg at jeg skal få det ut. Og jeg tror jeg blir bedre enn jeg har vært. Det er litt av det som driver meg også. Troen på at jeg skal kunne ta enda et skritt videre, sier han.

Går alt som planlagt, vil Flo være i toppform til seriestart. Da vil det være godt over et år siden han sist hadde det ordentlig gøy på en fotballbane.

- Det var jo kjekt å vinne seriegull da, men jeg følte aldri at jeg fikk ut det jeg skulle. Sist det var ordentlig gøy var nok hjemme mot Inter og borte mot Chievo i Italia, mimrer Flo.

Og tenker tilbake på sine to mål da Siena slo Chievo 3-1 borte 6. januar for et drøyt år siden. Og det ene målet måneden før da Siena spilte 2-2 mot Inter.

Tipset gamletreneren
At Harald Aabrekk er kommet inn som Vålerenga-trener, gjør han enda sikrere på at 2006 blir et suksessår. Aabrekk trente Flo i Sogndal, Tromsø og Brann, før turen gikk til Chelsea.

- At Aabrekk har kommet til Vålerenga, gjør meg bare tryggere på at det kommer til å gå bra. Jeg pleier ikke å involvere meg så mye i det administrative, men jeg må vel innrømme at jeg sendte en kjapp tekstmelding da jeg hørte at stillingen skulle utlyses, gliser han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere