RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flo spesial ga Sogndal-seier

Foto: Knut Fjeldstad/Scanpix
Sist oppdatert:
FOSSHAUGANE (TV 2 Nettavisen): Det har gått tregt for Håvard Flo og Sogndal den siste tiden, men mot Vålerenga raget SIL-kapteinen høyest i VIF-forsvaret og stanget inn 2-1 målet. Det gir håp om bedre tider for Sogndal.

SOGNDAL - VÅLERENGA 2-1: Sogndal-spillerne jublet hemningsløst da 2-1 seieren over bleke Vålerenga var et faktum. Kapteinen selv, Håvard Flo var ustanselig i knallharde dueller med duoen Hagen/Hovi i VIF-forsvaret, og til slutt var det en Flo spesial som avgjorde for oppofrende og hardt arbeidende sogndsalsspillere.

Kampfakta og spillerbørs

Flo steg til værs på et innlegg fra Kurt Heggestad og nikket ballen over en utrusende VIF-keeper Touray.

- Denne seieren betyr utrolig mye, både for meg personlig, men selvsagt enda mer for laget. Vi har slitt med å avgjøre jevne kamper. Nå fikk vi endelig en tre-poenger som gir oss god kontakt med lagene foran oss på tabellen, og dermed nye krefter, uttaler en lettet Håvard Flo.

Det så mørkt ut for hjemmelaget da dommare Kjetil Sælen merkelig nok pekte på straffemerket da Børrre Steenslid var i duell med Morten Berre.

Frustrert og forbannet
Robbie Russell stod like ved og reagerte med vantro da dommeren pekte på 11-meteren.

- Der og da ble jeg bare frustrert og forbannet. Men vi bestemte oss i pausen for at det skulle bli seier i dag. En enorm lettelse at det holdt, sier banens suverene ener, Robbie Russell. For Sogndal nektet å gi opp, og da Alexander Ødegaard brente til fra 18 meter og utlignet, steg hjemmelaget håp. En typisk Flo-scoring avgjorde og ga hjemmelagets spillere og tilhengere et solid løft etter mye motgang i det siste.

- Vi trengte en moralsk oppreisning, og kampen viser at vi ikke ligger noe tilbake for de andre lagene i tippeligaen, sier Robbie Russell.

Amerikaneren vil bli sårt savnet den dagen han inntar Lerkendal. I følge SIL-direktør Svein Bakke er erstatteren så godt som klar, men Bakke vil ikke røpet navnet på spilleren. Trolig er en polsk eller islandsk spiller på plass på Fosshaugane med det aller første. I går var også 17-åring fra Elfenbenskysten på plass for prøvespill i Sogndal de neste to ukene.

VIF-katastrofe
I VIF-leiren var det katastrofestemning. Kjetil Rekdal var fortørnet over spillernes oppførsel. Ført fikk keeper Touray det glatte lag.

- Han har helt klart mye av skylden for de to baklengsmåla, men han har selskap av flere medspillere som ikke gjør jobben. Dette er bare pinlig dårlig, tordner Rekdal.

- Ikke en gang et billig straffespark tenner oss. Vi skapte en målsjanse hele kampen, og det holder selvsagt ikke, raser VIF-treneren som selv prøvde å bidra ute på banen de siste minuttene, men til ingen nytte.

- Det blir nærmest latterlig slik det hele utviklet seg. Det virket som spillerne fortsatte i samme tralten som da vi tapte i cupen for Bærum. Akkurat nå er jeg bare oppgitt og forbannet. Her trengs det et oppvaskmøte, sier en travel Rekdal som droppet NRK-intervjuet for ikke å komme for seint til ferga.

Fornøyd
Kollega Jan Halvor Halvorsen var selvsagt strålende fornøyd med seier.

- Vi bestemte oss for å gå knallhardt til verks for å vinne. Kun seier var i fokus, og spillerne viste flott moral, særlig etter det fatale straffesparket i første omgang. Endelig var marginene på vår side, og nå har vi god kontakt med Stabæk og Molde. Så denne seieren skal vi bruke for alt den er verdt, avslutter en smilende Halvorsen.

Han gir ekstra ros til 18-åringen Børre Steenslid som har vokst seg stor i SIL-forsvaret etter overgangen fra 3. divisjonsspill med Skavøypoll i fjor.

- Her har vi en kommende stjerne, mener sogndaltreneren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere