Gå til sidens hovedinnhold

Florentino Pérez: - Ødegaard blir en av Real Madrids store stjerner

Lettet på sløret om nordmannen under spansk radiointervju.

Fremtiden til Martin Ødegaard i den spanske hovedstaden er fortsatt uviss. Tidligere har spanske Marca rapportert at Real Madrid vurderer å låne ut nordmannen, og at Bundesligaen kan være et aktuelt stoppested.

Denne sesongen har Ødegaard herjet i den nederlandske Æresdivisjonen på lån i Vitesse. Det har ført til at spekulasjonene har svirret rundt hva som blir det neste i karrieren til Ødegaard.

Natt til tirsdag avga Real Madrid-president Florentino Pérez et intervju med radiokanalen Onda Cero der han ble spurt om hva han tenkte rundt nordmannen.

Les mer: Trenerprofil: - Martin Ødegaard er en gudegave!

- Blir en av de beste

Der var Pérez klar i sin tale om at på Santiago Bernabéu så forventer de fortsatt store ting av 20-åringen fra Drammen:

- Martin Ødegaard er i utvikling. Han kom til Madrid da han var 16, og nå har han fylt 20. Han har vært blant de to-tre beste spillerne i Nederland denne sesongen, sa Pérez til den spanske radiokanalen.

- Jeg er sikker på at han om noen få år er blant de store stjernene i Real Madrid

Ødegaard har, som kjent, fått et innhopp i LaLiga som Real Madrid-spiller. Det kom i 2015 mot Getafe, da han erstattet Cristiano Ronaldo. Siden har han spilt flere Copa del Rey-kamper for klubben.

De siste 2,5 årene har han vært utlånt til nederlandsk fotball. Først med Heerenveen, før han denne sesongen har blomstret under trener Leonid Slutskij i Vitesse.

Denne sesongen registrerte Ødegaard hele 11 scoringer og 12 målgivende for klubben som endte på 5. plass i den nederlandske toppdivisjonen.

PLUSS: Nettavisens fotballquiz: Hvilken by kommer klubben fra?


- Ikke overrasket

Bjørn Tore Kvarme, som representerer Martin Ødegaard, er klar på at de setter pris på kommentarene fra Madrid-presidenten:

- Jeg er ikke overrasket over at Real Madrid har troa på Marin. Jeg har god dialog med klubben, og de sier det samme til meg. Om Martin har vært blant de beste to-tre beste i Nederland kommer vel an på hvem du spør, skriver Kvarme i en SMS til Nettavisen.

- Det er hyggelig om Pérez synes det. Det er ingen tvil om at Martin har hatt en god utvikling i år, og har prestert bedre og bedre.

Agenten skriver at det han har forståelse for interessen rundt fremtiden til den tidligere Strømsgodset-spilleren.

- Jeg forstår at folk er nysgjerrige på hva som skjer til neste sesong. Vi har blitt enige om å la Martin avslutte sesongen på best mulig måte, med mest mulig fred og ro, og fokus på de siste kampene, før det bestemmes hva som skjer videre.

Han skriver videre at han har diskutert situasjonen Ødegaards situasjon med Real Madrid, men ønsker ikke å utdype nøyaktig hva som har kommet frem i diskusjonene.

- Det er umulig å svare på, skriver Kvarme på spørsmål om når man kan forvente seg en konklusjon rundt hvor Ødegaard spiller sesongen 2019/2020.

Les mer: Mener mange var usikre på Ødegaard. Nå er tonen en helt annen: - Alle kjenner til Martin og alle liker ham

- Madrid har stor tro på Ødegaard

En av de som har fulgt Ødegaard tettest de siste årene er Petter Veland. Viasport-eksperten er ikke overrasket over kommentarene fra den mektige Real Madrid-presidenten:

- I og med at dette var et radiointervju der Pérez ble spurt direkte om Ødegaard, hadde det vært rart om han ikke hadde hatt et positivt svar etter den meget gode sesongen Ødegaard har hatt, sier Veland til Nettavisen.

- At han deretter, etter eget intitiativ, løfter Ødegaard så høyt som han faktisk gjør, gjør meg enda mer sikker på det jeg har ment hele tiden, selv da løp rundt på gjørmete baner i Baskerland, og ikke fikk det helt til i starten av Heerenveen-oppholdet, nemlig at Real Madrid som klubb har stor tro på Ødegaard på lang sikt.

Selv om Pérez er utelukkende positiv til nordmannen, så gjenstår det, som nevnt, fortsatt å se om Ødegaard spiller i Real Madrid sesongen 2019/2020.

Veland tror at kommentarene fra Pérez fort kan bli en viktig faktor når avgjørelsen skal taes rundt nordmannens fremtid:

- Det svekker i hvert fall ikke muligheten for at han spiller i Real Madrid neste sesong, men slik kontraktssituasjonen er akkurat nå, vil han jo være Real Madrid-spiller også i 2020/2021-sesongen, poengterer Veland.

Det har kommet frem at Ødegaard har signert en ny kontrakt med Madrid, men det har aldri kommet frem hvor lenge den kontrakten er på. Veland er blant dem som tidligere har rapportert at Ødegaards har forlenget sin avtale med Madrid.

Senere har Ødegaard selv bekreftet at han har forlenget sin avtale med Madrid, uten å røpe for hvor mange år han har signert.

- For at Martin Ødegaard skal kunne bli, som Pérez selv sier "en stjerne på Real Madrid om to, tre år", er kanskje spill et annet sted i 19/20 det beste i så måte? Daniel Carvajal, Lucas Vázquez og Marco Asensio er noen eksempler på spillere som har blitt lånt ut eller solgt med tilbakekjøpsklausul, for deretter å returnere til Madrid som bedre, sterkere og mer modne spillere.

- Det avhenger også av hva Ødegaard selv ønsker med tanke på spilletid kommende sesong, og hvordan han ser på muligheten for å få nok spilletid i Real Madrid til at utviklingen hans skal fortsette i samme spor og tempo som i 18/19, sier Veland.

Les også

U20-gutta tok VM-tapet svært tungt: Utrøstelig Haaland deppet på banen i flere minutter

Les også

Sergio Ramos ba om å forlate Real Madrid gratis: - Fortalte ham at det er umulig

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken