Gå til sidens hovedinnhold

Florentino Perez tviholder på Superliga-prosjektet: - Det vil fortsatt skje

Slår kraftig tilbake mot klubbene - og banken som angivelig skal ha trukket seg.

Sagaen om Superligaen var like intens som den var kortvarig.

I løpet av et døgn etter offentliggjøringen av planene, hadde allerede de fleste klubbene valgt å trekke seg - etter heftige tilbakemeldinger fra supporterne. De engelske klubbene var først ute med å melde om u-svingen, og så fulgte de resterende storhetene etter.

Men det er fortsatt én som ikke har gitt opp planene, og det er Florentino Perez.

Les også: Superligaen med ny uttalelse etter kollapsen

- Det vil fortsatt skje

Real Madrid-presidenten, som også sto bak planene for Superligaen, sier nå i et intervju med spanske AS at klubbene faktisk ikke kan trekke seg fra planene. Det kommer tydelig frem at 74-åringen ikke anser prosjektet som skrinlagt.

- Jeg kommer ikke til å sitte her å forklare hva en bindende kontrakt betyr. Men klubbene kan ikke forlate prosjektet, nei. Noen av klubbene, på grunn av press, har blitt nødt til å si at de forlater prosjektet. Men dette, eller et lignende prosjekt, vil skje. Og jeg håper det skjer snart, sa presidenten til AS.

Og fortsatte:

- Superligaen eksisterer fortsatt, og medlemmene er fortsatt med. Nå har vi gitt oss selv noen ukers tenketid, mens vi ser den voldsomme reaksjonen til noen mennesker som ikke vil miste privilegiene sine - og hvordan de forsøker å manipulere prosjektet vårt.

Les også: Ed Woodward trekker seg fra Manchester United

Storbanken, JP Morgan, trakk sitt bidrag på tre og en halv milliard til Superligaen like før helgen, og innrømmet samtidig at de hadde feiltolket situasjonen.

Perez mener dog at dette i beste fall er en sannhet med modifikasjoner.

- Det stemmer jo ikke, de har heller ikke trukket seg. De har tatt seg litt tenketid, akkurat som de 12 klubbene, og hvis vi må endre på noe, så gjør vi det.

Nyheten om Superligaen traff fotballuniverset med sjokkbølger - og allerede dagen etter annonserte UEFA sine nye planer for Champions League-formatet. Heller ikke disse planene imponerer Perez nevneverdig, og klubbpresidenten kommer med en kraftig advarsel om fotballens fremtid.

- Sannheten er at nei, jeg er ikke overbevist i det hele tatt. Det går på formatet, som ingen skjønner, og tidsperioden. Fordi innen 2024 så må vi enten fikse dette problemet, eller så går alle klubbene konkurs. De eneste som kan overleve vil være klubber som er finansiert av stater, eller multimilliardærer som ikke bryr seg om å tape mange hundre millioner hvert år.

Får støtte av Barcelona-presidenten

Laporta kommenterte prosjektet for første gang torsdag, og da fastholdt han at en form for superliga er den eneste rettferdige veien videre for Europas største fotballklubber.

– Det er absolutt nødvendig. De største klubbene genererer mest penger, og vi må få ha innvirkning på hvordan inntektene skal fordeles, sier Barcelona-toppen.

Han sier samtidig at han vil la klubbens medlemmer stemme over superligaforslaget, slik planen var i utgangspunktet.

– Det er en nødvendighet, men klubbmedlemmene våre får det siste ordet.