Gå til sidens hovedinnhold

Flørter med Zlatan

Manchester City skal lenge ha jaktet på Zlatan Ibrahimovic. Nå flørter manager Roberto Mancini igjen.

Ingen sjefer i engelsk fotball har mer penger til disposisjon i sommerens internasjonale overgangsvindu enn Mancini. Og antall spillere som de siste ukene har vært linket til Manchester-klubben, har vært betydelig.

Noen få navn har imidlertid gått igjen. Et av dem er Zlatan Ibrahimovic.

Den svenske Barcelona-spissen skal angivelig være på vei ut døra på Camp Nou, og en rekke europeiske toppklubber er nevnt som mulig nye arbeidsgivere.

- Best i Europa
Roberto Mancini ser ingen grunn til å legge skjul på at han liker svensken.

- Ibrahimovic? Etter min mening er Ibra den beste spissen i Europa. Jeg må le når folk mener at han bommer på for mange store sjanser, sier italieneren i et intervju med avisen Tuttosport.

Mancini vil imidlertid ikke utdype sin fascinasjon, og dermed forblir det et mysterium om Zlatan kan være på vei til Manchester.

Så sent som i forrige uke skrev imidlertid den spanske avisen sport.es at Manchester City skulle ha lagt 35 millioner euro – eller rundt 280 millioner kroner – på bordet for Barcelona-spissen. Uken før ble det rapportert om at representanter for City var på plass i Spania for å forsøke å forhandle fram en avtale.

Milan neste?
Spørsmålet er bare hvordan Zlatan stiller seg til å spille i England. Svensken har tidligere avvist det som et alternativ.

- England føles ikke aktuelt. Jeg liker ikke regn, sa Zlatan til det svenske magasinet Café tidligere i år.

Siste klubb som angivelig har spissen på ønskelista, er for øvrig AC Milan. Klubbeier Silvio Berlusconi skal ifølge italienske medier nylig ha gjort det klart at svensken har førsteprioritet i overgangsvinduet.

Får kamp?
Dermed kan Manchester City eventuelt få kamp om den ettertraktede signaturen. Roberto Mancini har uansett ikke tenkt å spille på bare én hest. Både CSKA Moskvas Milos Krasic og Wolfsburg-spiss Edin Dzeko er nevnt som mulige nyervervelser.

- Selvfølgelig vil vi forsterke. Krasic eller Dzeko? En av dem interesserer, den andre ikke. Hvem av dem? Det kan jeg ikke si, sier Mancini hemmelighetsfullt til Tuttosport. (ANB)

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Rekordlav pris på Garmin-favoritt