RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flott norsk hopp-åpning

Sist oppdatert:
Norge fikk tre mann blant de ti beste i verdenscup-åpningen i Kuusamo fredag kveld. Tommy Ingebrigtsen ble beste nordmann i rennet Matti Hautamäki vant.

Fredag kveld ble det første av i alt 30 verdenscuprenn i hopp avviklet. Det ble en god dag for de finske hjemmefavorittene, men også de norske hopperne kan si seg fornøyd med åpningen.

Fantastisk førsteomgang
Spesielt første omgang var svært oppløftende, sett med norske øyne.

Tommy Ingebrigtsen landet på 131 meter i sitt første rennhopp denne sesongen. Senere ble han slått av både Bjørn Einar Romøren og Roar Ljøkelsøy. Alle tre leverte hopp i superklassen.

Bare finnene Matti Hautamäki og Janne Ahonen var et lite hakk bedre. I tillegg blandet fjorårets verdenscupvinner Adam Malysz seg inn i tetstriden. Norge hadde tre mann blant de seks beste etter første omgang - og alle hadde seieren innen rekkevidde.

Fjerdeplass til Tommy
Dessverre var det bare Tommy Ingebrigtsen som maktet å følge opp med et godt andrehopp av de norske hopperne. Den tidligere verdensmesteren endte til slutt på fjerdeplass.

Også Janne Ahonen skuffet i finalen.

Det gjorde ikke Matti Hautamäki, som vant fortjent etter at han hoppet best i begge omgangene. Finnen innkasserte sin sjuende seier i verdenscupen, mens fjorårets sammenlagtvinner Adam Malysz tok andreplassen. Veli-Matti Lindström hoppet seg opp fra tolvte- til tredjeplass.

Pettersen skuffet
Håvard Lie og Olav Magne Dønnem fikk det ikke til i sine hopp, og klarte ikke å kvalifisere seg for finaleomgangen. Anders Bardal kom heller ikke til finalen.

Sigurd Pettersen hoppet nest lengst i kvalifiseringen - 139 meter - men fikk det ikke til i selve rennet. Pettersen hoppet 102 meter, og var 0,1 poeng fra en plass i finalen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere