RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flotte storløpsvinnere på Leangen

Sist oppdatert:
Blant flere sterke prestasjoner var Hot Tub og Junior Jokern de aller beste i en V75-omgang som nære hadde gitt 36 millioner til en alenevinner.

Fire æresløp ble avviklet under dagens stevne og i Erik Garbergs æresløp for de beste fireåringene stakk tilslutt 12 JUNIOR JOKERN og Lars Anvar Kolle av med seieren.

Fra 60 meter tillegg var årgangseneren bare gjort til femtevalg i V75-spillet, men Kolle ga hesten et fint ryggløp hele veien og de kunne vinne på råsterke 25.9/2.700 meter volte. Dette var ny bestenotering for Jokern som samtidig slettet løpsrekorden som hans far Kjøstad Jo satte i 2000.

Høitomt i storslag

Eirik Høitomt hadde allerede vunnet et løp med skrellen og åttendevalget Varnt før V75-løpene begynte. I den andre V75-avdelingen som var Tamin Sandys æresløp var det dags igjen. Landschampionen ga sjettevalget 3 AHEAD FRAZER en maksreise i tredje innvendig. Åpningen kom som bestilt på oppløpet og da kunne treåringen vinne lett på 16.1/2.140 meter auto. Dermed tok trener Frode Husbyn sin andre seier i 100.000-kronersløpet da han selv kjørte Fancy Racer H. inn til seier for to år siden.

Høitomt var imidlertid sulten på flere storløpspokaler og i Alm Rau Jo`s æresløp for treårige kaldblodshester satte han inn en ny overraskelse. Her var nemlig Horgen Stang kjempefavoritt, men den bremset fra seg seieren på det lange Leangenoppløpet. Høitomt ga nemlig femtevalget 8 ROKNE ELD en perfekt reise i andre utvendig. Han lot den usikre Teigen-traveren strekke skikkelig ut de siste 50 metrene og nådde akkurat igjen storfavoritten. Vinnertiden var 29.6/2.140 auto og seieren var verdt 100.000 i løpet Junior Jokern vant i fjor.

Faktisk har de tre siste vinnerne av treårsløpet også vunnet fireårsløpet året etter. Mørtvedt Jerkeld og Slått Eld har sammen med Junior Jokern klart den bragden.

Toyas sjette strake

V75-verdien var hele 8.000 etter bare tre avdelinger og de aller fleste var nok avhengig av storfavoritten 2 TOYA STAR M. i den fjerde avdelingen.

Det gikk veien for fireårshoppa som dog måtte slite hardt for seieren sammen med gjestekusk Geir Vegard Gundersen. Fra tet så Donna`s Boy L. ut til å gå mot sikker seier, men oppløpet er langt i Trondheim. På streken fikk Toya kastet seg foran og storfavoritten tok dermed sin sjette strake seier, denne gang på 14.7/1.640 auto.

14 VIKAN SJURA var bare et niendevalg i V75-5, men tross en tøff reise fra et vondt startspor greide hoppa til Roar Walsøe å runde alle og holde unna for angripende Ivers og vinne på 28.4/2.160 volte. Verdien var da 80.000 før dagens hovedoppslag, Shan Rags æresløp.

Hot Tub råsterk

Favoritten Nine One One L. fikk overta teten tidlig, men måtte åpne på 10.8/500. Svenskegjesten 2 HOT TUB og Marcus Øhman ble andre i dette løpet i fjor og satte tidlig ferden mot posisjonen utvendig for favoritten. Etter 14.4 første tusen trykket Øhman opp farten ytterligere og syvåringen viste seg klart sterkest og andrevalget vant på ny løpsrekord 13.6/2.140 auto.

Worship og Frode Hamre avsluttet godt til annen en halv lengde bak, mens Nine One One L. ble for lett denne gang og ble bare sjette. Hot Tub fikk hele 150.000 for seieren og passerte dermed millionen innkjørt denne sesongen.

Hode fra 36 millioner

Lørdagens andre favorittseier fikk vi så i V75-finalen der Jomar Blekkan sendte 10 JOSSEGUTT rett til tet fra springspor på 20 meter tillegg. De fikk hard kamp Stuve Elden mot mål, men vant med hode på 25.8/1.660 volte. Hadde Stuve Elden og Magne Olsen rukket fram ville en alenevinner fått jokerpotten og over 36 millioner i premie!

Nå ble det i stedet 23 kuponger med 7 rette (utbetaling kr. 187.952), mens 6 rette ga 1.057 og fem rette 62 kroner.

Neste helg er det storløp i Stavanger med V75 på lørdag og Forus Open med mange utenlandske gjester på søndagen. Mange franske hester stiller opp i år siden Forus spanderer flyfrakt samt har økt førstepremien i hovedløpet til hele 1 million.

H.C. leder NM

Det ble kjørt to løp i NM for travtrenere på Leangen i dag og Bjerketrener Hans Christian Holm har tatt en knapp føring. Det skal dog kjøres åtte løp i morgen før Norgesmesteren er kåret. Geir Vegard Gundersen er regjerende mester.

Leangen byr på god sport også i morgen og arrangerer V65-spill der Nordisk Elitkamp er søndagens hovedoppslag. Moe Odin har slått svenskenes unikum Jærvsøfaks i alle deres tre møter denne sesongen. Vi tror svensken får revansje og tar hjem seierssjekken på 175.000.

Les våre V65-vurderinger her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere