Ingvild Flugstad Østberg trenger fortsatt tid for å kunne tåle trenings- og konkurranseprogrammet. Rehabiliteringen består av oppfølging med landslagstrenere, fysioterapeut, lege og ernæringsfysiolog, heter det i en pressemelding fra Norges Skiforbund.

- Jeg skal stå på for å komme meg tilbake til det som gir meg verdens beste energi – å konkurrere på ski – ved å justere treningen og sørge for at ernæringsinntaket er godt nok over tid, sier Ingvild Flugstad Østberg.

- Vårt felles mål er at Ingvild er tilbake i skisporet til OL-sesongen, sier medisinsk ansvarlig Øystein Andersen i Norges Skiforbund langrenn og legger til at hun følges opp av både langrenn og Olympiatoppen sitt helseteam.

- Jobben som må gjøres er ikke umulig, men helsesituasjonen i dag er ikke god nok, sier Andersen og understreker at Ingvild får faglig støtte, men hun må gjøre jobben selv.

- Hun har hatt et krevende halvår med to tretthetsbrudd og det er viktig at hun ikke øker belastningen før grunnlaget er godt nok. Da vil hun bare risikere nye skader.

Vil komme sterkt tilbake

Flugstad Østberg uttalte seg også i en epost som Oppland Arbeiderblad omtalte tidligere fredag.

«Jeg vil dessverre ikke gå noen skirenn denne sesongen, noe som selvsagt er kjedelig. Det er tross alt det jeg jobber knallhardt for hver dag og det jeg elsker å gjøre. Når det er sagt, er det ingen tvil om at jeg skal gjøre alt jeg kan for å komme sterkt tilbake!» skriver Ingvild i e-posten, ifølge lokalavisen.

Flugstad Østberg har hatt noen trøblete måneder den siste tiden. I mars avslørte hun at hun hadde pådradd seg et tretthetsbrudd i den ene hælen.

I slutten av juli kom det enda en nedtur for 30-åringen, et nytt tretthetsbrudd.

Stor motivasjon

«Motivasjonen og viljen er det ingenting å si på, og det skal jeg bruke for alt det er verdt i jobben som skal gjøres i tida som kommer. De siste ukene har jeg gått mer og mer på rulleski/ski og det har vært helt herlig!", skriver hun videre i en epost Oppland Arbeiderblad har fått tilgang til.

Flugstad Østberg har den siste uka vært på Beitostølen og trent på ski. I forkant av Beitosprinten i fjor fortale hun at hun hadde fått startnekt som følge av helsemessige årsaker.

Gjøvik-jenta har vært en av de beste langrennsløperne i kvinneklassen de siste årene. Hun vant Tour de Ski 2018/19-sesongen og tok hele fem medaljer (tre sølv og to bronse) i fjorårets Ski-VM i Seefeld.