Hele Norges langrennselite stiller denne uken til start i Toppidrettsveka. Der deltar ikke Flugstad Østberg, melder VG.

- Helsesituasjonen til Ingvild er ikke bra nok for Toppidrettsveka eller høydeopphold i Italia. Hun får kontinuerlig oppfølging av helseteamet vårt og Olympiatoppen, sier langrennssjef Espen Bjervig til VG.

- Har mye erfaring fra høyde

Hun blir ikke med når langrennskvinnene reiser på høydeopphold i Italia i slutten av august.

Høydeoppholdet blir sett på som svært viktig i oppkjøringen til OL, siden lekene i Kina neste år går i høyden.

Men landslagstrener Ole Morten Iversen tror likevel det ikke er helt avgjørende for Flugstad Østberg å få trent i høyden i oppkjøringen til OL.

- Det er ikke noe krise for henne om hun ikke er på høydesamling nå, for hun har så mye erfaring med høyde fra før. Men det gir jo uansett litt påfyll av trygghet å få trent i høyden. Men det viktigste for henne er at hun får lov til å gå skirenn igjen. Det er viktigere enn høyde. Det er det ingen tvil om, sier Iversen til Nettavisen.

Nettavisen har forsøkt å få en kommentar fra Ingvild Flugstad Østberg i denne saken, men langrennslandslagets presseansvarlig sier hun ikke ønsker å uttale seg.

- Påvirker hennes sjanser

- Kommer dette til å påvirke hennes sjanser til å komme med til OL?

- Det er klart det påvirker hennes sjanser, men det vet legen mer om enn meg. Jeg tar til etterretning at hun har fått høre at det er litt for tidlig til å starte opp for fullt, og dermed blir hun ikke med på samling, sier landslagstreneren.

Nettavisen har prøvd å få en kommentar fra landslagslege Øystein Andersen, men han har foreløpig ikke svart på våre henvendelser.

Flugstad Østberg gikk ingen skirenn forrige sesong som følge av hennes helsesituasjon.

Under sesongåpningen på Beitostølen i november 2019 holdt 30-åringen pressekonferanse og fortalte at hun hadde fått startnekt av helsemessige årsaker.

- Jeg har havnet i en situasjon der jeg ikke kan gå skirenn. Det er kjedelig og beklagelig. Grunnen er helsemessige årsaker, der ikke alle krav i helseattesten er innfridd. Derfor er det beste for meg å stå over skirenn, sa Østberg da.

Flugstad Østberg har vunnet to OL-gull, ett VM-gull og flere VM-medaljer i løpet av karrieren sin. I 2019 vant hun Tour de Ski.

Toppidrettsveka arrangeres i Hitra, Aure og Orkland senere denne uken.