Fly forbannet Hareide

Foto: Skibstad, Kent (Scanpix)

Og nå skal han ringe Ole Gunnar Solskjær for å prate ut.

03.08.11 10:32

Viking-ledelsen er i harnisk etter at stortalentet Zlatko Tripic (18) i går valgte Molde. De føler seg rundlurt av EIK og Jørgen Tengesdal, skriver Rogalands Avis.

Administrerende direktør Bjarne Berntsen sparte overhodet ikke på kruttet da han ble konfrontert med saken.

- Vi er ikke forbannet, men jæklig forbannet og utrolig skuffet. Vi føler oss rundlurt av spillerens rådgiver Jørgen Tengesdal, sier han til Rogalands Avis.

Hadde avtale denne uken
Dragkampen om Tripic har pågått lenge. Spilleren har vist seg fram for Strømsgodset, Molde og for Viking under Jet-turneringen i sommer.

Ifølge Berntsen hadde de mørkeblå et møte med Tripic selv og Jørgen Tengesdal på søndag. Der ga de uttrykk for at de var klare til å starte forhandlinger omgående.

- Da svarte Tripic selv av vi kunne slappe av. Han ville først komme hit og trene med oss fra mandag av.

I går ble det klart at han er enig med Molde.

- Vi har hatt en avtale med EIK om å holde oss borte i vår. Dette har vi respektert, sier Berntsen – som mener hele prosessen stinker.

Han sier at klubben ikke ble informert om budet fra Molde, men at de uansett var mest opptatt av å holde avtalen de hadde med EIK og spilleren.

- Vil dette få konsekvenser for det videre samarbeidet med EIK som satellittklubb?

- Vi har informert EIK om at det skal være et møte om dette så snart talentsjef Kjell Inge Olsen er tilbake fra Danmark.

Berntsen legger ikke skjul på at han er dypt skuffet.

- Er situasjoner som dette spesifisert i deres avtale?

- Nei, men jeg vet ikke hvor mange ganger vi har reist ned til Egersund for å holde fredagstreninger. Vi forventer lojalitet, sier Berntsen.

Ringer Solskjær
Også hovedtrener Åge Hareide er fly forbannet.

- Dette er jeg ikke fornøyd med og jeg kommer til å ringe Ole Gunnar Solskjær for å ta opp det som har skjedd. Dette er en spiller vi har fulgt gjennom vår satellittavtale. Han skulle vært her nå. Så skjer dette. Jeg fatter det nesten ikke. EIK bør sette seg ned å tenke seg om, sier han til Rogalands Avis.

Hareide stiller også spørsmål rundt det formelle.

- Så vidt jeg vet er det ikke lovlig at Tengesdal også er rådgiver for en spiller i klubben han er ansatt av.

- Usannheter
Spillerutvikler Jørgen Tengesdal og nestleder Sigvart Bilstad i EIK kjenner seg overhodet ikke igjen i kritikken fra Viking. De mener klubben gulper opp flere usannheter.

Bilstad slår blant annet kraftig tilbake mot Bjarne Berntsens påstand om at de ikke var informert om Moldes bud og interesse.

- Etter at Zlatko hadde vært på besøk i Molde ble det konkret dialog. Vi informerte da Viking om at de var på banen. Senest mandag var vi i kontakt. Da ga vi beskjed om at det forelå at bud, men at dette var for dårlig foreløpig, sier Bilstad.

Tengesdal forteller også at Tripic fikk spørsmål om hvilken klubb han helte mot under møtet på med Viking søndag.

- Da svarte han Molde. Fordi han hadde snakket med treneren og likte seg der, sier Tengesdal til Rogalands Avis.

- Da vi informerte Viking om Moldes bud ga de beskjed om at de ikke ville gå videre med dette – ettersom han selv ville til Molde, skyter Bilstad inn.

Tengesdal og Bilstad er også tindrende klare på at ingen har påvirket Zlatko Tripic. EIK har vært opptatt av å la ham velge selv.

- Klubbvalget var en avgjørelse Zlatko tok sammen med faren hjemme i Lyngdal, sier Tengesdal.

- Tøv
Den tidligere Viking-spilleren sier videre at det er tøv at Tripic søndag fortalte Viking at han ville dukke opp som avtalt denne uken.

- I går ga Zlatko meg beskjed at det ikke var vits å trene med Viking denne uken. Han hadde allerede bestemt seg for Molde, sier Tengesdal.

Både Bilstad og Tengesdal føler Viking har hatt nok sjanser til å signere spilleren – og til å bli bedre kjent med ham. I EIK føler de Vikings interesse har vært lunken.

- Jeg informerte allerede Viking om at vi hadde en meget spennende spiller på gang i februar. Jeg lurer også på hvorfor de sendte ham til Jet Cup i stedet for å ta ham med på A-lagets leir i Lyngdal. Både i Strømsgodset og hos Molde gikk han rett inn i trening med A-lagene, sier Tengesdal.

Han understreker videre at han ikke har hatt noe å gjøre med kontakten med Molde. Det var treningsoppholdet med Godset og Ronny Deila som ble ordnet i hans regi.

- Har du personlig gevinst i denne saken?

- Jeg tjener ikke en krone. Jeg har ikke gitt juridiske råd, men hjulpet spilleren – som jeg ville gjort med alle i EIK. Min agenda er å gi noe tilbake til moderklubben min, sier Tengesdal.

Bilstad opplever at Viking nå er sure fordi de ikke har fått enerett på spilleren gjennom satellittavtalen.

- De har hatt alle muligheter, sier advokaten og nestlederen i EIK.

Klubben skrev proffavtale med Tripic i juni – nettopp med tanke på et videresalg. Både Tengesdal og Bilstad er klare på at dette også handler om forretninger for EIK. De har ingen forpliktelser som tilsier at de skal avvise andre klubber fordi Viking må få førsterett.

- Dette er heller ikke en spiller som har blitt utviklet gjennom satellitten til Viking. Det er en spiller som kom til oss i november 2010. Da var han ved å slutte med fotballen for å prioritere jobb. Det er EIK som har fått det beste ut av ham. Viking har ikke hatt noe med dette å gjøre, sier Tengesdal.

Denne saken er hentet fra Rogalands Avis.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.