Gå til sidens hovedinnhold

Fly og hotell kan gi opprykk

Groruddalen Ballklubbs andredivisjonsherrer må belage seg på lange reiser neste sesong. Økonomien bestemmer den sportslige målsetningen.

Groruddalen: Med motstandere som Rosenborg 2, Levanger og Molde 2 er denne sesongens kaptein for GBK, Jøran Skogseide klar over at det blir mye reising neste sesong.
- Det blir jo en del reising, og hvordan reisingen blir lagt opp kommer til å avgjøre målsetningen vår, påpeker kapteinen.
Skogseide legger vekt på at hvis laget skal satse på opprykk, nytter det ikke å komme til bortekampene etter flere timer på en buss.
- Hvis vi skal gå for opprykk, er ikke det holdbart. Da må det sportstlige være tilrettelagt, understreker sesongens kaptein og fortsetter:
- Vi har ikke satt oss ned for å ta en ordentlig prat om neste sesongs målsetninger, men de fleste snakker om at vi skal være med helt i toppen. Da må det rundt være tilrettelagt for det også.

- Spennende

Når det gjelder det sportslige, tror ikke Skogseide neste sesong vil bli noe lettere.
- Jeg kjenner ikke så godt til disse lagene, men jeg har jo lest hva folk har uttalt. Men avdelingen høres spennende ut. Jeg vet litt om Skeid, og jeg vet at Strindheim og Byåsen pleier å være sterke. Det vil overraske meg om de ikke blir å finne helt i toppen også neste sesong. Rosenborg 2 kommer nok også til å stille med et bra lag, men de kan ikke rykke opp. Hvis vi klarer å plukke poeng jevnt og trutt, tror jeg vi kan være med å kjempe helt i toppen. Men Skogseide mener at ambisjonene må settes etter at de økonomiske rammene er fastlagt.
- Det er ingen vits i å rykke opp til førstedivisjon hvis ikke økonomien er på plass heller. Det hadde vært enda kjedeligere, sier kapteinen.

Støtte fra Forbundet

Styreformann i klubben, Jan Fjelddalen understreker at trekningen sportslig sett er bra, men han tror ikke neste sesongs motstandere blir tøffere enn ifjor.
- Det blir mye reising. Utfordringen blir å takle reiseutgiftene, sier styreformannen. Men hvilke målsetninger klubben har for neste sesong avhenger litt av om Norges Fotballforbund bestemmer seg for å bevilge penger til andredivisjonsklubbene. Hvis forslaget kommer gjennom, skal ikke andredivisjonslagene ha mer enn 120 000 kroner på utgiftsposten i reiser.
Denne sesongen har GBK hatt litt under 90 000 kroner i reiseutgifter. Fjelddalen tror at neste sesongs oppsett kan føre til reisekostander opp mot fire til femhundretusen kroner.
- Hvis forslaget går igjennom i fotballforbundet, ser jeg rimelig lyst på det. Hvis ikke må vi ut på sponsormarkedet og jobbe mer med å skaffe penger, avslutter Fjelddalen.
Det blir mye reising. Utfordringen blir å takle reiseutgiftene.
Jan Fjelddalen

Reklame

Sommerens kuleste badeflåter