RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flys hjem til gullfesten

Sist oppdatert:
Brann-supporter Merete Hokstad (33) blir flydd halve jorden rundt for å få med seg Branns gullfest - uten at hun vet det!

(iBergen.no) Bergenser og obligatorisk Brann-supporter Merete Hokstad vet i skrivende stund ikke om overraskelsen som venter henne. Broren Eirik Hokstad har nemlig ordnet med både fly- og Stadion-billetter til søndagens hjemmekamp mot Viking.

Flyr fra USA
Ettersom Brann har sikret seriemesterskapet vil de få gullmedaljene tildelt etter kampen mot Viking, som er den siste hjemmekampen.

Merete hadde mer enn lyst å være vitne til den historiske begivenheten som sist skjedde i 1963.

- Gjennom kontakter har vi fått ordnet med billetter til kampen og så har jeg og min far, sammen med mannen hennes som er i USA for å utdanne seg til pilot, fikset flybilletter fra Miami. Så ivrig supporter som hun er synes jeg hun fortjente dette, sier broren til iBergen.no.

Trøndersponsing
Sponsorer for turen er familien i Trøndelag, ektemannen og broren hennes. At Merete blir sponset er dermed ikke like selvfølgelig som man kan anta, Rosenborg-supportere som de fleste er. Faren er riktignok blitt omvendt til Brann-supporter, men det har ikke resten av slekten. Der er det altså Rosenborg som gjelder. Det svir dermed ekstra å være sponsor, med tanke på at Brann og RBK er rivaler.

- Det får de leve med! Rosenborg kan ikke vinne hver gang. De ønsker tross alt at det skal bli en fin opplevelse for henne, så de har slått seg til ro med situasjonen nå, sier broren Eirik muntert.

Søsteren som kommer til å få nyheten gjennom media og det er ventet at det vil bli godt mottatt.

- Selv om hun er der borte får hun med seg alt som skjer med Brann. Ved enhver anledning ser hun kampene på web-TV og saumfarer det som er av nyheter på nettet. Jeg kan ikke skjønne noe annet enn at dette vil bli godt mottatt, tror Hokstad.

Reisetid: 24 timer
Reisen fra Miami er imidlertid lang. Fra Miami International Airport går turen førts til Detroit. Derfra går flyturen til Amsterdam før hun ankommer Bergen lørdag klokken 11.20 norsk tid. I tillegg til lang reise må Merete skru klokken fram seks timer. Totalt blir det nesten ett døgns reisetid på ca 9.100 km.

Med andre ord kan en trygt si at Merete ofrer seg for å oppleve sine helter motta gullmedaljene.

- Hun må jo jobbe litt for opplevelsen, sier Hokstad.

Les flere nyheter på iBergen.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere