RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flytrøbbel for Hareide

Sist oppdatert:
Landslagets assistenttrener Ola Bye Rise dukket opp på La Manga uten sjefen.

LA MANGA (Nettavisen): Landslagssjef Åge Hareide skulle etter planen ankomme La Manga sammen med assistent Ola Bye Rise tirsdag formiddag.

På Vålerengas trening tirsdag ettermiddag stod imidlertid Bye Rise alene på sidelinjen.

- Åge hadde nok stått ved siden av meg dersom han ikke hadde fått problemer med flyet fra Molde til Oslo. Han rakk ikke flyet vi skulle reise med og kommer trolig sent i kveld, sier Bye Rise til Nettavisen.

Backproblem
De neste dagene skal duoen finsikte de landslagsaktuelle spillerne hos Brann, LSK, VIF og Rosenborg og samtidig se etter nye talenter. Bye Rise reiser også ned til La Manga senere i vinter for se en del av de andre lagene i Tippeligaen.

- Vi skal snakke med trenerne og se spillerne både på kamp og trening. Dette er en fin anledning til å snakke med ledelsen i klubbene også – dem som eier spillerne. Husk at vi bare låner spillerne innimellom, smiler Bye Rise.

Hareide og Bye Rise har spesielt én plass de ønsker å styrke med flere alternativer: høyrebacken. Anders Rambekk hadde på ingen måte noen stor kamp mot Kroatia i den rollen.

- Anders Rambekk er først og fremst midtstopper. Han er ingen naturlig kantspiller. Men Tom Nordlie har gitt signaler om at han ønsker å rendyrke ham som høyreback. Og er det noen som er i stand til å utvikle offensiver backer, så er det Nordlie, sier Bye Rise, som er spent på hva Vålerengas Jarl-André Storbæk (4 landskamper) og Branns Bjørn Dahl (1 landskamp) presterer på La Manga.

- Vi kommer til å følge med litt ekstra på de spillerne, sier Bye Rise om de to 28-åringene.

Spent på Ciljan
Rosenborgs Per Ciljan Skjelbred er også en spiller Bye Rise kommer til å kikke nøye på.

- Per Ciljan ser ut til å ha tatt en steg opp fra i fjor. Alexander Tettey er en annen av de unge spillerne som det blir spennende å se på. I tillegg er det en rekke spillere som ligger i skorpa til landslaget. Det dukker alltid opp noen som overrasker, avslutter Rise.

5. mars tar landslagsledelsen med en tropp som nesten utelukkende består av tippeligaspillere til Manchester. Treningsleiren varer til 9. mars.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere