RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix

Flytter fra hjelperytter

Sist oppdatert:
Gabriel Rasch er ikke fyrstelig nok for Monaco.

Franske Crédit Agricole er byttet ut med sveitsiske Cervélo. Likevel flytter Thor Hushovd og treningskamerat fra Sveits til Frankrike. Forvirret?

- Det var en veldig vanskelig avgjørelse, fordi det rent taktisk hadde vært veldig behagelig å fortsette å bo i Sveits. Samtidig er det viktig å få trent alle de dagene man ønsker. I Sør-Frankrike er man ikke like avhengig av værforholdene, sier Thor Hushovd til Nettavisen.

Oksen fra Grimstad flytter nå fra Nyon til Monaco.

Gabriel - helt på grensen
Årsaken til det er blant annet at kona Susanne venter parets første barn i mars. I Sveits har paret hatt treningskamerat Gabriel Rasch som samboer.

Men «Gabba» blir ikke med på flyttelasset denne gangen.

Mer sykkel: Her finner du Nettavisens sykkelseksjon!

Fyrstedømmet Monaco er skattefritt for sine innbyggere. Man må imidlertid ha en ganske solid årsinntekt å slå i bordet med, dersom man skal bosette seg i Monaco.

- Jeg forsøker å finne meg en leilighet helt inntil grensen til Monaco, sier Gabriel Rasch til Nettavisen.

32-åringen forsøkte i høst å hente inn personlige sponsoravtaler, blant annet med tanke på boutgiftene i utlandet. Finanskrisen gjorde det nok ekstra vanskelig for Cervelo Test Team-rytteren i forkant av 2009-sesongen.

- Har savnet Frankrike
Naturlig nok er det ikke like lukrativt å være hjelperytter som lagkaptein. Da Hushovd besluttet å flytte vekk fra Sveits, var det ingen god grunn for at Rasch skulle bli igjen der heller.

- Jeg må innrømme at jeg har savnet klimaet i Frankrike, litt. Det er veldig fine treningsforhold over fjellene i Nice og videre innover mot Italia, forklarer Hushovd som også medgir at det er lukrativt å bosette seg i nærheten av Simon Gerrans, Mark Renshaw og mange andre toppsyklister.

- Den ene momentet er det sosiale, dessuten er det ingen hemmelighet at det er gunstig å bo der rent økonomisk. Men det var det i Sveits òg, sier nordmannen.

Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere