*Nettavisen* Sport.

Flytter treninger på grunn av poker

Foto: Espen Haugen/Mediehuset Nettavisen

Petter Northug går nye veier for å sikre suksess.

30.09.11 10:39

- Poker er noe jeg brenner for. Det er blitt en hobby som jeg tar såpass seriøst at jeg ønsker å utvikle meg, sier Petter Northug i et intervju med nettstedet PokerNorge.no.

Skistjernen erkjenner at konkurranseinstinktet vi kjenner så godt fra langrennssporet, også gjør seg gjeldende når han spiller poker.

Kan bli sliten
Spørsmålet er om pokerspillingen kan fungere som restitusjon fra den massive fysiske aktiviteten han ellers driver med.

- Jeg vet ikke om du kan kalle det ren restitusjon, for du bruker hodet veldig mye. Jeg kjenner at jeg blir sliten etter en kveld hvor jeg har spilt mye poker, sier Northug.

Northug beroliger imidlertid dem som frykter at pokeriveren skal gå på bekostning av prestasjonene i sporet, selv om det neppe kan være mange bekymrede igjen etter den fantastiske innsatsen i VM i Holmenkollen sist vinter.

- Jeg prøver å ha litt mer system og struktur nå. Da jeg var nybegynner, spilte jeg for å ha det artig. Nå er det sånn at jeg setter av tidspunkt. «Ok, i dag skal jeg trene to økter fra da til da, mellom 20 og 23 setter jeg meg ned og prøver å spille poker fokusert». Det er blitt mer system i når jeg spiller poker.

Turneringsdag
Søndag er kjent for å være ukens store turneringsdag innenfor nettpoker, og det forholder også Mosvik-ekspressen seg til.

- Man vet jo at det går mange turneringer på søndager, så da prøver jeg å gjøre meg ferdig med begge øktene, sånn at jeg kan sette meg ned og ha fullt fokus når jeg først sitter og spiller, sånn at jeg ikke gjør andre ting samtidig. Jeg har funnet ut at dette gjør det lettere å spille bra.

På spørsmål fra PokerNorge.no om han har deltatt i online-VM hos PokerStars, svarer Northug bekreftende.

- Men det har ikke gått spesielt bra. I event nummer 40 kom jeg godt innenfor pengene og var vel rundt nummer 400 da jeg ble slått ut. Ellers har det gått sånn passe.

I det samme intervjuet snakker Northug også om forholdet til Rachel Nordtømme:

- Anbefaler ikke folk å gjøre det samme

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.