Gå til sidens hovedinnhold

- Fnugg og Ull er inspirert av Jo Nesbø

Den viltre snøjenta og den litt blyge snøgutten tar publikum i Holmenkollen med storm.

HOLMENKOLLEN: - Det har jo vært en misjon om at Fnugg og Ull skulle spre begeistring og vinterglede og det har de gjort til gangs, forteller marketingansvarlig i Ski-VM, Eunike Ditlefsen.

Hun er Fnugg og Ulls "talerør", ettersom de to maskotene ikke har et muntlig språk.

- De er internasjonale, og har derfor ikke et muntlig språk, det er kun kroppsspråket som skal vise personligheten deres, og det klarer de veldig bra, sier Ditlefsen.

LES ALT OM SKI-VM I HOLMENKOLLEN HER

UT I MARKA I HELGA? Få tips til tursekken her!

Usikkert om Ull og Fnugg er kjærester

De to maskotene, som altså heter Fnugg og Ull er daglig til stede på arenaen i Holmenkollen, og publikum har i aller høyeste grad latt seg sjarmere.

- Det er utrolig mange som vil snakke med dem og vi ser at både små barn og voksne gjerne vil ta på og klemme dem. Jeg tror grunnen til det er at de har sterke karakterer, som kommer veldig godt til uttrykk, forteller Ditlefsen.

Ull og Fnugg

De to maskotene, Ull og Fnugg, er omsvermet i Holmenkollen. FOTO: HEGE BJØRNSDATTER BRAATEN

Fnugg er full av energi, mens Ull er litt mer beskjeden.

- Ull er jo nesten som en storebror, som passer på Fnugg? Eller er de gift? Kjærester? Eller...?

- Nå kjenner ikke jeg til de familiære forholdende langt der ute i Nordmarka, så det vet jeg faktisk ikke, smiler Ditlefsen, som likevel letter litt på sløret, rundt det litt mystiske livet til de to maskotene.

Ull

Ull er den litt beskjedne snøgutten. FOTO: HEGE BJØRNSDATTER BRAATEN

- Hva spiser de?

- Snø! Noen har til og med sagt at det er "on the rocks", forteller Ditlefsen, som for øvrig er kvinnen som først kom med ideen om Fnugg og Ull.

SE BILDER FRA SKI-VM: SOL, BARN OG GULL TIL NORGE

SE BILDER FRA SKI-VM: VM-STEMNING I HOLMENKOLLEN

Ull og Fnugg er inspirert av Jo Nesbø

- Ja, jeg fikk ideen klokka halv to en natt, som jeg lå og leste Jo Nesbøs "Snømannen", sier hun, og legger til at mye arbeid med å utforme maskotene er årsaken til suksessen.

- Vi var veldig opptatt av at de skulle ha en tydelig personlighet med mye karakter. Og det er jo profesjonelle aktører dette handler om, de spiller en rolle og det ser vi veldig tydelig ute i arenaen, sier hun.

- Hva tror du er grunnen til at maskoter som Ull og Fnugg blir så populære?

- Nå er det ikke alle maskoter som blir det, og jeg tror nok ikke maskoter står så høyt på den kulturelle rangstigen, men for oss har det vært viktig å tilfredstille en del krav rundt dette med personlighet og karakter. De er veldig tydelige og det blir jo sånn at jeg faktisk liker Fnugg og Ull, akkurat som jeg liker personer, sier Ditlefsen.

LES ALT OM SKI-VM I HOLMENKOLLEN HER

Reklame

Denne strømavtalen har vært klart billigst i hele 2021