RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Stian Lysberg Solum/Scanpix

Fnyser av gullsnakket

Sist oppdatert:
- Men vi er et høstlag, erkjenner Steinar Nilsen.

- Vi er ikke blinde. Tabellen viser at hvis vi taper et par kamper, raser vi nedover.

Nettavisen har ringt Tromsø-trener Steinar Nilsen for å snakke om seriegull. Men akkurat det er et tema han lite gjerne snakker om.

- Det er Dagbladet som snakker om gull. Det har ikke vi gjort. Vi snakker om at vi skal fortsette å vinne fotballkamper. Og det vi kan si sikkert, er at hvis vi vinner de fem siste kampene, så tar vi medalje, fastslår Nilsen.

Tromsø desidert best
Bakgrunnen er altså som følger: Fem serierunder gjenstår. Stabæk leder tabellen, tre poeng foran Tromsø.

Lager man en formtabell basert på de 11 rundene som er spilt siden EM-pausen, leder Tromsø suverent – med 24 poeng mot Stabæks 18.

Og – med Steinar Nilsens egne ord:

- Vi er et høstlag. Vi så det på høsten i fjor også. Jo lenger ut i sesongen vi kom, jo bedre ble vi, poengterer han.

Likevel: Intet gullsnakk.

- Stabæk har flere strenger
Bjørn Johansen står nå utenfor Tromsø, og følger sin gamle klubb som ekspertkommentator for TV 2. I motsetning til trenere og spillere, kan han tillate seg å se fem kamper fram i tid. Og «Bummen» mener det er betinget grunn til optimisme.

- Er det ikke sånn at poengene og tabellen ikke lyver? Etter det som skjedde sist helg – med seier for Tromsø og tap for Stabæk – er jeg optimistisk med tanke på gull. Men det sier jeg kanskje mer med hjertet enn fornuften. Jeg tror det kan bli i tøffeste laget. Drømmen er at den siste kampen på Alfheim blir en ren seriefinale.

- Hvorfor er Stabæk et bedre lag enn Tromsø?

- De spiller fotball på et større register enn Tromsø. De har flere strenger å spille på, og har vært eksepsjonelt gode i enkeltkamper denne sesongen. Slik jeg ser det, er de sin egen største fiende i øyeblikket. Det har vært en del styr, med utvisningen sist, Nannskog som snakker om å dra hjem, Holmvik som har signert for Brann og Kjølø som ikke får ny kontrakt. Det er eventuelt sånne ting so kan ta fra Stabæk gullet.

Mange suksessfaktorer
- Hvorfor har Tromsø gjort det så godt i år?

- Defensivt har Tromsø vært best av samtlige. Og laget har en moral som andre bare kan misunne dem. Jeg må dessuten få rose Steinar Nilsen og resten av trenerteamet for treningskulturen de har innarbeidet, sier Johansen.

Når det gjelder Tromsøs suksessfaktorer er også Steinar Nilsen vesentlig mer snakkesalig.

- Det er mange, men treningshverdagen det viktigste av alt. Nummer to er at vi har et helt trenerteam som er godt forberedt og der alle bidrar. Nummer tre er at vi har en unik mentalitet i hele spillergruppa. De mentale forberedelsene til både trening og kamp har vært veldig bra, oppsummerer Nilsen.

At Tromsø spesielt defensivt har framstått som en gullkandidat, skyldes summen av de tre faktorene.

- Etter forrige sesong, bestemte vi oss for å ta tak i forsvarsspillet. Og det har vi fått til veldig bra.

Rushfeldt klar
Nilsen mener dessuten konkurransesituasjonen har styrket laget.

- Vi har en veldig jevn og bra stall. Vi har hele tiden sultne spillere som ikke bare kommer inn og erstatter andre, men som faktisk hever laget. Derfor har vi ikke blitt svekket selv om vi har hatt en del skader på nøkkelspillere, poengterer Steinar Nilsen.

En nøkkelspiller som har slitt med skade, er Sigurd Rushfeldt. Torsdag ble det klart at han spiller lørdagens kamp mot Lillestrøm – til tross for en brukket nese.

Det er godt nytt for Steinar Nilsen.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere