Gå til sidens hovedinnhold

Fnyser av Liverpool-kritikk

- Vi vinner Champions League, sa formannen i Liverpools norske supporterklubb dagen etter at de hadde tapt mot Burnley i FA-cupen. Er han en spåmann?

Pål Christian Møller var på Anfield onsdag kveld, og fikk med seg den historiske kvelden. Liverpool slo Chelsea, og er klar for sin 10. finale i Europa. Akkurat som Møller spådde i januar. Målet var omdiskutert, og mange mente Liverpool spilte antifotball.

- Uforståelig kritikk
Det skjønner Møller lite av.

- Antifotball? Man må se hele Champions League under ett. Ikke bare én kamp. Vi spilte ut Juventus i 1. omgang hjemme. Vi slo Bayer Leverkusen 3-1 hjemme og borte. Vi slo Olympiakos med 3-0 da vi trengte det. Vi spilte ut Monaco. Vi har vunnet omtrent det som har vært hjemme. Jeg har ingen forståelse for de som kaller det antifotball. Det er jeg helt uenig i, sier Møller til TV 2 Nettavisen.

- Men dere lå i forsvar mye av tiden?

- Det var ingen forsvarskamp. Det var kriging i hele matchen. Vi var til tider presset, men Liverpool la seg ikke defensivt. Se på byttene. De kan ikke akkurat kalles defensive. Liverpool byttet inn Harry Kewell, Antonio Nunez og Djibril Cisse, sier han.

Nest største
43 år gamle Møller har fulgt Liverpool på Anfield siden 1980. Han rangerer tirsdagens kamp som den nest beste han har vært på noensinne - den største på Anfield.

- Dette var større enn da jeg så Liverpool slå QPR 2-1 i 1990. Da sikret de seg seriegullet. Stemningen var utrolig, men samtidig var det "just another championship". Det største jeg har opplevd er imidlertid cupfinalen mot Everton i 1989 - etter Hillsborough. Da vi slo Everton 3-2 etter ekstraomganger, sier han.

- Men stemningen var helt fantastisk tirsdag. Det suste i ørene. Det var som på en rockekonsert. Vi skjønte det allerede på puben før kampen. Vi skulle vinne denne kampen. Alle skjønte at det ville bli spesielt, legger han til.

Han trodde imidlertid at alt var tapt etter 95,12 minutter - da Eidur Gudjohnsen fikk ballen skrått på femmeteren.

- Jeg så ballen i mål. Jeg var sikker på at han skulle score.

Ballen gikk imidlertid utenfor, og Gudjohnsen har nok fortsatt ikke sovnet.

- Hvordan skal Liverpool få det til også i serien?

- De kan slå alle på sitt aller beste, men den store utfordringen blir å holde kvaliteten over tid. For å klare det, må de styrke stallen. En del har vist at de er klare for utskiftning, sier han.

- Milan senker Milan
- Og siden du er spåmann - hvordan går finalen?

- Jeg booket tur allerede i februar - før 8. delsfinalen. Og jeg skal gi deg en ny overskrift: Milan (Baros) senker Milan, sier han glisende.

Reklame

NÅ: Eksklusiv motebutikk er i gang med sitt årlige salg