Det har stormet rundt klubben fra Bergen de siste ukene, men det har Alexander Straus’ gjeng kommet seg gjennom med glans. Laget leder Toppserien med fire poeng ned til Rosenborg, som har tapt to kamper denne sesongen, begge mot Sandviken.

Helgens serierunde kan bli helt avgjørende for utfallet av sesongen. Skulle Sandviken tape bortekampen mot Avaldsnes og Rosenborg vinne sitt oppgjør mot Klepp, vil det skille kun ett poeng.

Taper Rosenborg og Sandviken vinner sin kamp, er det bergenserne som kan sprette champagnen med to serierunder igjen.

- Alt kan skje på en bløt gressmatte på Avaldsnes, så vi krysser naturligvis fingrene for at vi får litt hjelp der, sier Rosenborg Kvinner-assistent Paul Helge Sagøy.

Les også: Herrelaget fjernet bildene av Sandviken-laget på veggen: - Smålig

Overrasket over få tap

Det er lett å la seg imponere over det Sandviken har levert, null tap på 15 kamper og cupfinale mot Vålerenga er fasit med en drøy måned igjen av sesongen. Selv trener Alexander Straus må innrømme at det har overrasket han at de nå ligger på topp, med kun to tapte poeng.

- Jeg er ikke overrasket over at vi er med der oppe, men overrasket over at vi har tatt så mange poeng som vi har tatt. Det viser seg at vi nærmest må vinne alle kampene, for RBK har leverte veldig godt. Det er et høyt nivå i Toppserien nå, men jeg er overrasket over at ikke noen av oss har gått på flere smeller, sier han.

Og får støtte av sin kollega i Trondheim:

- Det er overraskende at Sandviken ikke har tapt mot noen, og at det ikke er mer jevnt i front. Nå er det jo bare vi og Sandviken som har mulighet på gullet, og slik har det egentlig vært en god stund. Vi har allerede tatt mer poeng enn på samme tid i fjor, men vi er veldig misfornøyd med kampene mot Sandviken som har endt med tap begge oppgjørene, forteller Sagøy.

Les også: Hegerberg ut mot forskjellene på kvinner og menn: - Skal ikke være sånn

Straus forteller om en klubb som i konkurranse med de store klubbene som VIF, LSK og RBK, har klart å bruke de midlene man har til dispensasjon smart og godt.

- Mange mennesker som jobber i klubben er veldig gode til å få til mye ut av lite. Det gjør at vi kan konkurrere med de andre ressurssterke lagene, og forhåpentligvis ender vi opp med de samme ressursene neste sesong, forteller treneren for serielederen.

For hvis alt går etter planen skal Sandviken slå seg sammen med Brann, og danne et nytt storlag på kvinnesiden i Norge.

- Hvor skumle kan Sandviken bli med ekstra midler neste sesong?

- Vi kommer til å være skumle uansett vi, uavhengig av midler. Jeg mener at vi er langt ifra å nå potensialet vårt, så jeg gleder meg til fortsettelsen.

- Skivebom

I Rosenborg fnyser man derimot av at man «får mye ut av lite» i Sandviken, og er klar på at

- Hvis han mener at de får mye ut av lite er jeg helt uenig med han, fullstendig skivebom. Han og Sandviken har også tilgang på midler, og har blant annet flere landslagsspillere i sin tropp. De bruker også en tropp som har en snittalder på fire-fem år eldre enn vår, og har med det mer erfaring på dette nivået. Sandviken har jo satset godt i tre år for å komme seg opp på det nivået de viser nå, så jeg mener at dette ikke handler om ressurser.

- Er det skuffende at store klubber som Lillestrøm, Vålerenga og Rosenborg er bak en «mindre» klubb som Sandviken?

- Det har vært en fantastisk sesong for oss, med store kamper mot blant annet Barcelona på Lerkendal og en foreløpig andreplass i Toppserien. Jeg tror det er en veldig liten sjans for at Sandviken plutselig skal tape én og spille en uavgjort, men hvis det skjer noe i helga, så kan alt skje. Semifinale i cupen er for dårlig av oss, men sølv i serien gir kvalik til Champions League. Vi er ikke fornøyd før vi har vunnet Toppserien naturligvis, men vi jobber på videre.

Les også: Herlovsen la opp for ett år siden. Gjør comeback i FFK: - Overraskende

Sandviken har ikke noe troen på at RBK vil gå på en smell borte mot fortapte Klepp, og må derfor gjøre jobben selv i de resterende kampene.

- Det kommer ikke til å skje, de kommer vinne den greit. De ser solide ut, og er naturligvis store favoritter. Vi må ta de tre poengene selv, og har en tøff kamp i vente. Samtidig har vi høy selvtillit om dagen, og har absolutt et håp om å avslutte sesongen som seriemestere, avslutter Straus.

Rosenborg møter Klepp allerede lørdag 15:00, mens Sandviken tar turen til Avaldsnes for å møte 7. plassen på søndag 15:00. Begge kampene kan du se på Direktesport.