Leicester-midtstopper Wesley Fofana kan som følge av sin muslimske tro, ikke spise eller drikke mellom soloppgang og solnedgang under Ramadan.

På tross av dette har 20-åringen storspilt i midtforsvaret hos Brendan Rodgers' mannskap den siste tiden.

Brøt fasten midt i kampen

34 minutter ut i mandagens møte med Crystal Palace i Premier League, kunne franskmannen endelig bryte fasten og gikk ut på sidelinjen for å drikke en halvliter sportsdrikke.

Nå takker han Premier League, Crystal Palace, Palace-keeper Vicente Guaita og sine egne lagkamerater, for at alle ventet på ham, mens han inntok væske for første gang på flere timer.

Det var nemlig femmeter fra Palace-målet da Fofana gikk ut for å seg litt å drikke, og Guaita ventet tålmodig til Fofana hadde kommet seg på plass igjen.

Ifølge Sky Sports hadde dommer Craig Scott og de to lagene blitt enige om å ta en kort pause for å bryte fasten i kampen. Også Palace' Cheikhou Kouyate faster under Ramadan.

Fofana er ikke den eneste som bet seg merke i reaksjonen han fikk:

- Bemerkelsesverdig

Etter torsdagens møte med West Bromwich var Brendan Rodgers svært imponert over hvor godt Fofana spilte, til tross for at han ikke får i seg næring i løpet av dagen.

- Det er bemerkelsesverdig. Hvis du ser på prestasjonen hans i uka og i FA-cupsemifinalen, der han ikke spiste på hele dagen, og fikk sin første matbit med 15 minutter igjen av kampen, og det samme i dag, med avspark 20.00, uten at han har spist eller drukket ... Han leverer likevel på det samme nivået, sa Rodgers til Leicester Mercury.

Rodgers mener troen kan være noe som gir fotballspillere ekstra styrke på banen.

- Jeg har jobbet med mange spillere med dedikasjon til troen sin, og for mange av dem gir det styrke. Han finner en utrolig styrke, som spiller og trener som vanlig under Ramadan. Han er et spesielt talent og en stor spiller for oss, sier Rodgers.

Årets Ramadan varer fra 12. april til 12. mai.