*Nettavisen* Sport.

Følelsene tok overhånd i Tromsø

Foto: Rune Stoltz Bertinussen/Scanpix

Da ti års karriere på Alfheim var avsluttet, nedrykket var unngått og beskjeden kom om at lagkamerat Morten Pedersen var kommet til bevissthet – tok følelsene overhånd for Roar Christensen.

29.10.06 22:56

TROMSØ – START 1-0: – Det sies at menn ikke gråter. Det stemmer ikke, konstaterer den rødøyde TIL-spilleren etter endt kamp, og innrømmer at han etter kampen satt i garderoben og «bæljet» i ti minutter.

Oppgjøret mot Start i snøværet på Alfheim ble en spesiell opplevelse. Med denne kampen har Roar Christensen spilt sin siste kamp på Alfheim etter ti år i klubben. Som om ikke dette vemodige faktumet var nok, så opplevde han det verste en spiller kan oppleve på banen: Å se en medspiller bli ført ut av banen i sykebil. Morten Pedersen gikk opp i en hodeduell med Starts Marius Johnsen, og falt livløs til bakken.

– Det var jævlig ekkelt! Når du ser at de ikke får opp munnen hans, og han rykker av spasmer¿ Vi får ingen kontakt med ham, og prøver å slå i ham for å få en reaksjon. Men ingenting skjer. Spillerne måtte bare komme seg bort fra ham så vi ikke skulle bli helt satt ut. Situasjonen er den verste jeg har sett, nest etter Dagfinn Enerly-situasjonen. Men med Morten ble det på en annen måte, alt ble så nært, sier en tydelig beveget Christensen.

Hjernerystelse
Heldigvis ser det ut som om det går bra med Morten Pedersen. TILs lege Odd Nilsen er optimistisk.

– Morten har vært gjennom CT, og bildene var fine. Han har fått en hjernerystelse, og skal ligge på sykehuset til observasjon over natta. Etter all sannsynlighet blir han utskrevet allerede i morgen, sier Nilsen. Helsepersonell kom kjapt ut på banen da Pedersen ble skadet.

– Når det er snakk om hodetraumer av den typen, består farligheten i om det oppstår blødninger i hodet. Morten fikk kramper i kjevepartiet, og var bevisstløs i 4-5 minutter. Men han våknet raskt, og det virket ikke som om skaden var alvorlig. Nå er han i fin form, forklarer Nilsen.

Det tok rundt ett kvarter fra ulykken inntraff til ambulansen var på stedet.

– Ambulansen som skulle stått på stadion måtte kjøre av gårde med en annen pasient. Derfor tok det ekstra tid å få en ny ambulanse hit, sier Nilsen.

– Ikke verdt det
I garderoben etter kampen jublet TIL-guttene over to ting: Seier og dermed tabellposisjon over nedrykksplassering for første gang i år – og over gode nyheter fra sykehuset. TILs kaptein Ole Martin Årst synes hendelsen var ekkel, men sympatiserte straks med motstanderlaget.

– Jeg fikk en støkk i meg, det var en grusom opplevelse. Hendelsen var det ikke noe å si på, skaden til Morten var jo ikke noen bevisst handling fra Marius (Johnsen), sier han.

Om han ikke akkurat jublet, var i det minste Starts Marius Johnsen svært lettet da han fikk beskjeden om at alt etter forholdene sto bra til med Pedersen.

– Det var egentlig en helt real hodeduell, som fikk et fatalt utfall: Vi skallet, rett og slett. Og det var naturligvis en forferdelig følelse å se ham ligge der.

– Gikk tankene tilbake til siste serierunde i fjor (Start – Fredrikstad), der Dagfinn Enerly ble alvorlig skadet?

– Nei, det vil jeg ikke si. Men det er aldri noe hyggelig når spillere blir alvorlig skadet. Og det var vanskelig å konsentrere seg om kampen – selv etter at vi fikk høre at Pedersen var kommet tilbake til bevissthet, sier Johnsen.

Verken Årst eller Johnsen vil klandre de vanskelige baneforholdene for det som skjedde.

– Det var vel helt på kanten av det forsvarlige, sier Johnsen. Men hadde det gått verre enn det gjorde, ville jeg naturligvis vært klar på at fotball ikke er verdt slike opplevelser.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.