Gå til sidens hovedinnhold

– Føler at jeg bør være med her

For to uker siden debuterte Marita Engzelius i LPGA-turneringen i Alabama. Forrige uke spilte hun i samme turnering som «Tutta».

OSLO: – Det er kjempedeilig å være i gang. Jeg føler at jeg bør være med her, selv om jeg har mye igjen å bevise. Jeg vet det kommer, så jeg håper bare at det kommer allerede i år, sier Engzelius via telefon til Ullern Avis og Akersposten.

Nest sist

I LPGA-debuten i Alabama spilte hun meget godt første runde, men en svak andrerunde gjorde at hun var fem slag unna å klare cutgrensen.

Under den amputerte turneringen i Bahamas forrige helg gikk det meste gate for den ferske proffen fra Holmenkollen og hun endte nest sist.

– Jeg slet voldsomt med utslagene, så det ble veldig mange slag per runde.

Turneringen ble også amputert på grunn av store mengder vann på banen. I tillegg ble turneringen utsatt i tre timer fredag på grunn av lyn og torden.

– Det hadde ikke regnet så mye på 20 år. Men under turneringen var det bra vær, sier hun.

Så Tutta vinne

Turneringen i Bahamas var også første gang Marita Engzelius spilte sammen med klubbvenninnen Suzann «Tutta» Pettersen.

– Det er selvsagt spennende å møte henne, siden hun er den beste vi har i Norge. Jeg var også tilstede i Hawaii og så henne vinne turneringen der. Det gir mye inspirasjon, sier hun.

LES OGSÅ: Suzann Pettersen vil skrive golfhistorie med gull i OL

Lærerikt

Når vi snakker med Marita Engzelius er klokken fire på morgenen lokal tid. Hun har en ti timers kjøretur foran seg, siden hun skal prøve å kvalifisere seg til LPGA-turneringen på Jersey.

– Selv om det er en lang kjøretur, blir det billigere for meg. Det er selvsagt ikke særlig optimalt, men det kan ikke jeg gjøre noe med, sier hun.

Hvordan er profftilværelsen?

– Dette året blir veldig nyttig. Jeg spiller, trener, sover og spiser. I fritiden planlegger jeg reisene. Det går i ett, sier hun.

– Forhåpentligvis får jeg nye rutiner og blir mer erfaren. Dette året blir det mye læring, sier hun.

LES OGSÅ: Engzelius går i «Tuttas» fotspor

Satser på US Open

I Jersey mandag skal hun konkurrere mot 45 andre i håp om å få to plasser i LPGA-turneringen som går allerede til helgen.

– Jeg har ikke bra nok ranking, så det er bare å håpe at jeg kommer blant de to beste.

Til torsdagen skal hun også prøve å kvalifisere seg til US Open, også dette i Jersey.

– Det er 15-20 steder hvor man kan kvalifisere seg. Så er det bare å håpe at jeg gjør det så bra at jeg kan få være med på US Open, sier Marita Engzelius.

Tutta Pettersen endte til slutt på delt 32. plass, åtte slag bak vinner Ilhee Lee fra Sør-Korea.

– Jeg er glad jeg kan reise hjem i kveld. Det har vært en merkelig uke. Jeg har vært her en uke, men bare fått notert 36 hull på scorekortet. Ikke normalt, skrev Pettersen på Twitter

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen