Omar Elabdellaoui har rukket å debutere både i bundesligaen og for det norske A-landslaget på kort tid.

Søndag tapte ungguttens klubblag Eintracht Braunschweig den tredje strake kampen av tre mulige og ligger sist i den tyske Bundesligaen.

Marginer
Nordmannen ser imidlertid lyst på tiden som kommer i den tyske toppdivisjonen. Elabdellaoui har spilt fast for Braunschweig denne sesongen, og han mener laget har hatt uflaks i sine første kamper.

- Det er få feil som gjør at vi har tapt kampene. Vi er heller ikke farlige nok fremover, og vi skaper ikke nok offensivt, sier Elabdellaoui til Nettavisen.

- Vi har ikke blitt rundspilt i noen av kampene. Vi var gode forrige helg mot et av de beste lagene i ligaen, fortsetter han.

For en uke siden spilte nordmannens lag borte mot forrige sesongs Champions League-finalist, Borussia Dortmund.

Den kampen endte med 2-1-tap, og den norske høyrebacken mener det var mye positivt å ta med seg fra den kampen.

- De fleste på laget vårt spiller i Bundesligaen for første gang, så det er nytt for de fleste i laget. Vi må bare ta læring og prøve å gjøre det best mulig, fortest mulig, forklarer han.

Utvikling
- Hva er dine egne mål for sesongen?

- Det er å spille mest mulig. Utvikle meg som fotballspiller og ta nye steg hele tiden, svarer han.

På spørsmål om han får noen tilbakemeldinger fra lagets trener, Torsten Lieberknecht, svarer Elabdellaoui:

- Jeg spiller jo fortsatt. Det er en stor tropp, så noe riktig må jeg gjøre. Samtidig føler jeg at jeg har mye mer å gå på. Jeg prøver bare å lære så mye jeg kan hver kamp og være positiv, fortsetter oslogutten.

- Jeg er en offensiv høyreback, så det er vanskelig for meg å spille de kampene hvor vi ikke er favoritter, og hvor vi må ligge lavere i banen, sier Elabdellaoui.

Fast plass
Forrige uke debuterte Omar Elabdellaoui på Norges A-landslag mot Sverige.

Det ga unggutten mersmak, og han er sugen på å få flere sjanser i den norske landslagstrøya.

- Du er den høyrebacken i Norge som spiller på høyest nivå. Føler du at du fortjener fast plass på landslaget?

- Jeg vil spille meg til fast plass på landslaget. Spiller jeg fast i Bundesligaen burde jeg være god nok for det. Det er ingen andre (norske spillere i samme posisjon) som spiller i enten Bundesligaen, Premier League eller Serie A, svarer den ydmyke Bundesliga-proffen.

- Jeg må selvfølgelig prestere, men jeg føler at så lenge jeg spiller fast, så vil jeg alltid ta nye steg, avslutter backtalentet.