Gå til sidens hovedinnhold

- Føler meg ikke degradert

Morten Gamst Pedersen får trolig bare en reserverolle på de norske dødballene mot Ungarn.

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Norge hadde haugevis av muligheter på dødball mot Malta, men skapte for få farligheter. Det ser ut til å få konsekvenser.

På den siste treningen før Ungarn-kampen fikk ikke Morten Gamst Pedersen slå en eneste corner eller frispark fra kant. John Arne Riise hadde overtatt Gamstens dødballer - mens Martin Andresen tar dødballene fra motsatt side.

- Føler du deg degradert?

- Overhodet ikke. Det gjør ingenting. John Arne gir oss jo bare et større repertoar. Det gir oss muligheten til å variere, sier Gamsten til Nettavisen.

Hans nye rolle blir å stå inne i feltet for å forstyrre keeper.

- Jeg liker det. Det er artig å få litt nedfallsfrukt, og jeg kan godt være den som scorer mål i stedet, sier han offensivt.

- Alle kan ha en dårlig kamp
Han takker Åge Hareide for at han får tillit - når de fleste andre har sagt at han bør vrakes.

- Selvfølgelig er det godt å få tillit. Åge skjønner at alle kan ha en dårlig kamp. Jeg spiller jo mange kamper, og har dårlige kamper for Blackburn også av og til. Vi har jo ikke fått noe lag, men skal prøve å ta vare på den tilliten jeg har, og forbereder meg som om jeg skal bidra. Jeg gjorde det bra mot Ungarn sist. Vi får håpe den prestasjonen kommer igjen nå.

Åge Hareide vil ikke bekrefte at dødballskiftet er gjort.

- Vi får se onsdag - da vi får den første dødballen da. Men Gamsten er veldig god i lufta, og det vi nå får er en ekstra luftspiller foran mål. Vi får mer trøkk der, og det frigjør også John Carew. Nå kan han heller komme inn med stor fart på dødballene, sier landslagssjefen.

- For mye fokus på dødballer
Riise er også spent. Han tar ikke mange cornere i Liverpool. Der er det Steven Gerrard og Xabi Alonso som stort sett står for dødballene.

- Gamst har vært fantastisk på dødballer tidligere, men som det så ut tirsdag så får jeg sjansen onsdag. Vi får håpe det lykkes. Men jeg synes ikke vi skal fokusere så mye på dødballer. Det er mye annet som skal sitte hvis vi skal vinne kampen.

- Men en tredjedel av mål kommer på dødballer?

- Da er det fremdeles to tredjedeler til man må lykkes med. Men ja, det er klart at dødballer er en suksessfaktor hvis de gjøres riktig.

Hareide tror uansett at Gamsten slår tilbake.

- Jeg har lyst til å gi ham denne utfordringen. Han er en dyktig fotballspiller, og har avgjort kvaliteter. Jeg tror han har veldig lyst til å revansjere seg. Han fikk jo en liten ørefik etter Malta-kampen, men jeg tror vi får se ham i en helt annen utgave mot Ungarn, sier landslagssjefen.

Reklame

Her får du tak i valpekalenderen 2021