Gå til sidens hovedinnhold

- Føler meg ikke trygg på Tour de France-plass

Kurt Asle Arvesen dementerer at Team Sky har tatt ut laget.

Kurt Asle Arvesen fullførte fredagens etappe i Sveits rundt alene. Og helt sist. Vi meldte tidligere fredag at britiske medier mente å vite at Arvesen var klar for Team Sky sitt lag i Tour de France. Det er noe Eresfjordingen ikke kjenner seg igjen i.

- Det stemmer ikke. Laget til Tour de France er ikke tatt ut, forteller Arvesen til procycling.no.

Når procycling.no snakket med Arvesen var han, og laget, i bussen på vei til hotellet i de sveitsiske skoger. Arvesen kunne fortelle at ting ikke akkurat gikk på skinner.

- Jeg sliter med magen, det er vanskelig å ta til seg nok næring. Jeg er helt utslitt etter dagens (fredagens) etappe, og jeg kom alene til mål.

Les også: Burghardt gjorde det igjen

Arvesen har i tidligere år vunnet både etappe i giroen og mindre vårklassikere i forkant av Tour de France. I år står han med null resultater, men Arvesen føler han gjør det han skal.

- Jobben for laget er gjort, men jeg har ikke akkurat Tour de France form. Jeg skal jo tross alt henge med over fjellene, medgir den regjerende norske mester.

- Føler du deg trygg på Tour de France-plass?

- Nei, det gjør jeg ikke. Det er ingen selvfølge at jeg blir med til Tour de France.

Ifølge Arvesen er det kun ryttere som briten Bradley Wiggins, svenske Thomas Löfkvist og vår egen Edvald Boasson Hagen, som kan føle seg trygge på at de er på plass med startnummer i Rotterdam den tredje juli.

Derfor må Arvesen fortsetter å jobbe lojalt for laget på de to siste etappene av Sveits rundt, for å vise at han er en plass verdig i verdens største sykkelritt.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!

Følg oss på Facebook og Twitter!

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er superutgaven her