Gå til sidens hovedinnhold

- Føler meg som Askeladden

Anders Langset (23) spiller live poker for første gang. Lørdag kan han vinne 7,6 millioner.

Det er bokstavelig talt en utrolig historie som skrives i København denne uka.

23-åringen Anders Langset fra Eidsvåg i Romsdal spiller sin første pokerturnering live. Mot Europas beste spillere. Og 454 av 462 spillere er slått ut, mens Anders er én av åtte gjenværende spillere.

Følg lørdagens finale direkte på web-tv - se nederst i artikkelen!

Sikret 700.000 kroner
Han er allerede sikret 700.000 kroner i pengepremie, men kan lørdag stikke av med førstepremien på 7,6 millioner kroner.

- Det kan ikke bli bedre, jeg føler meg som Askeladden her. Det er helt uvirkelig! sier en strålende fornøyd Anders Langset til Nettavisen etter at den tredje strake dagen med over ti timers pokerspilling er over.

Det er som nevnt bare åtte spillere igjen - og ingen av dem har like mange sjetonger som 23-åringen fra Romsdal.

- Det er helt forferdelig å se på, sier pappa Odd Arne Langset, som betalte inngangsbilletten på 60.000 kroner for dem begge. Odd Arne røk imidlertid ut på et betydelig tidligere stadie av turneringen.

- Jeg har ikke tålmodighet til å komme så langt, ler pappa Langset.

Ryktene sier at den unge kometen kun har spilt poker i tre uker. Det stemmer ikke helt - bare nesten.

- Han har spilt litt på internett, men mest uten penger. Han sa til meg her om dagen at "Jeg har spilt litt poker som ikke du vet om," og at han vant 3000 kroner en gang, men så tapte uka etter og sluttet. Han er totalt uerfaren og har bare spilt live i familieselskap, forteller Odd Arne til Nettavisen.

- Jeg har spilt litt mot kompiser, men det er alt. Jeg har aldri spilt en turnering før, istemmer Anders.

- Betyr ufattelig mye
Og legger til at det faktisk kan være en fordel.

- Jeg har bare kjørt én stil. Jeg skjønner intuitivt hvordan de andre spiller, og de har en helt annen spillestil enn meg. Men de visste de ikke i starten, flirer studenten.

Når Nettavisen nevner at han allerede har vunnet 700.000 kroner, begynner han bare le.

- Fy faen! er alt han klarer å si.

Så kommer han litt til hektene.

- Jeg tenker ikke så mye på pengene, selv om det betyr ufattelig mye. Det er konkurranseinstinktet som slår til. Hadde jeg tenkt på pengene mens jeg spilte, hadde jeg ikke kommet så langt. Du kan jo tenke deg at du er 23 år, student og har 80.000 i studielån å leve på hvert år ...

God i matte
- Hvordan kan Anders gjøre det så bra mot verdenseliten, pappa Odd Arne?

- Han er god på matematikk, og så er han veldig rolig. Han er kjempeglup. Jeg tror ikke det er jeg som er faren, det må være naboen, ler Langset senior.

Den norske finalisten skadet seg i en skiulykke i forrige uke, og det er faktisk til god hjelp i denne situasjonen. De åtte gjenværende spillerne har nå spilt poker i ti timer hver dag i tre dager. Det er en utfordring å holde konsentrasjonen oppe hele tiden, noe man er nødt til å klare for å unngå skjebnesvangre feilvurderinger. Men skiulykken har gitt Anders Langset uvanlig mange hviledager og et solid overskudd av energi.

- Jeg trener vanligvis 20 timer i uka, og har derfor et ekstremt overskudd akkurat nå. Det hjelper veldig på psyken og konsentrasjonen, mener Anders.

Sterk norsk innsats
Norge gjorde det for øvrig usedvanlig sterkt i turneringen i København, som er den niende av totalt tolv turneringer i femte sesong av PokerStars' flaggskip - European Poker Tour (EPT). Hele seks nordmenn spilte seg inn blant de 40 beste og fikk pengepremier på minimum 77.000 kroner.

To av dem blogger her i Nettavisen: Andreas Høivold ble nummer tolv og Tore Lagerborg nummer 36. I tillegg ble bridgspilleren Tom Johansen nummer ti, Thor Hansen nummer 17 og Aleksander Strandli nummer 22.

Les Høivolds blogg: - Dette er ikke bra for helsen

Men best av alle er altså den 23 år gamle studenten fra Eisvåg, som lørdag skal spille finalebord mot sju av Europas beste spillere.

Banker han dem også, er han 7,6 millioner kroner rikere.

Reklame

Slik forvandler du mobilen til et kraftig varmekamera

Kommentarer til denne saken