Gå til sidens hovedinnhold

- Føles som jeg har falt ned fra månen

Maiken Caspersen Falla fra månen til OL-gull da det ble norsk dobbeltseier i sprinten.

SOTSJI/OSLO (Nettavisen): Maiken Caspersen Falla vant foran Ingvild Flugstad Østberg på OL-sprinten tirsdag. Den norske dobbeltseieren ble styrket av at Astrid Uhrenholdt Jacobsen gikk inn til fjerdeplass.

- Det er helt enormt. Jeg skjønner ikke dette. Jeg hadde aldri trodd det skulle gått så bra. Det føles som om jeg har falt ned fra månen, sa gullvinner Maiken Caspersen Falla til TV 2 Sporten etter at hun i suveren stil vant OL-gullet.

- Det er stort å dele dagen med Ingvild. Jeg har så mange å takke at jeg ikke vet hvem jeg skal starte med, fortsatte Caspersen Falla.

Dobbeltseieren smakte godt for de norske langrennsjentene, som fikk en grusom start på de olympiske lekene i Sotsji da Astrid Uhrenholdt Jacobsens bror gikk bort rett før helgen.

Tirsdag valgte hun å stille til start i sprintrennet. Det vitner om en sterk psyke.

Dominerte kvartfinalene
De norske jentene dominerte kvartfinalene totalt. Maiken Caspersen Falla vant det første heatet, foran Stina Nilsson fra Sverige, mens Astrid Uhrenholdt Jacobsen ble nummer én i det andre heatet.

Ingvild Flugstad Østberg tok seieren i det tredje heatet, mens Marit Bjørgen nøyde seg med andreplass i det fjerde. Uansett: Alle fire norske deltagere kom seg enkelt videre til semifinalene.

I semifinalen gikk det ikke like bra for Astrid Uhrenholdt Jacobsen.

Maiken Caspersen Falla vant klart, foran Vesna Fabjan. Ida Ingemarsdotter tok tredjeplassen, mens Uhrenholdt Jacobsen måtte nøye seg med fjerdeplassen. Hun kom i mål 51 hundredeler bak Caspersen Falla.

Spørsmålet nå var om hun ville få finaleplass som en «lucky loser» eller ikke. Om tiden 2.36,31 ville være god nok.

Bjørgen gikk på trynet
Dette var ikke det eneste dramaet den andre semifinalen bød på. Marit Bjørgen lå dårlig an i oppløpet, og gikk på trynet da hun forsøkte å avansere i feltet. Ingvild Flugstad Østberg vant semfinalen, og tiden var ikke bedre enn at også Uhrenholdt Jacobsen fikk en plass blant de seks beste totalt.

- Jeg er for dårlig ut og klarer ikke å finne min posisjon før bakken, noe som kanskje er min styrke. Da ble det mye klabb og babb. Jeg var litt langt bak på oppløpet og klarte heller ikke å finne min posisjon der, sier Marit Bjørgen til TV 2 Sporten.

Hun er ikke altfor deprimert over semifinale-exiten.

- Jeg har flere muligheter og har allerede et gull i bagen. Det gjør ting litt bedre, selv om jeg hadde håpet på en finale.

Selv om Marit Bjørgen litt overraskende røk ut i semifinalen, fikk vi altså tre norske jenter i finalen; Maiken Caspersen Falla, Ingvild Flugstad Østberg og Astrid Uhrenholdt Jacobsen. Motstanderne ble Vesna Fabjan fra Slovenia, Sophie Caldwell fra USA og Ida Ingemarsdotter fra Sverige.

Dobbelt norsk
Maiken Caspersen Falla tok initiativet i finalen, tett fulgt av Fabjan. Så skjedde nok et uhell. Caldwell og Uhrenholdt Jacobsen kom i kontakt med hverandre, noe som førte til at Caldwell gikk i bakken og Uhrenholdt Jacobsen brakk staven.

Selv om hun fikk en ny stav nokså raskt, var dette nok til at det ble bortimot umulig for henne å kjempe om medalje.

Det tok Caspersen Falla seg av. Hun vant som hun ville, mens Ingvild Flugstad Østberg ble dømt foran Vesna Fabjan i mål og sikret dobbelt norsk!

Astrid Uhrenholdt Jacobsen tok fjerdeplassen. Den er normalt svært bitter, men dette må likevel regnes som en stor seier.

Kommentarer til denne saken