Gå til sidens hovedinnhold

Følg snowboardkjørerne i Davos

Verdenseliten innen snowboard er samlet til dyst i Davos - og Norge er tungt til stede.

På kvinnesiden er Helene Olafsen klar for semifinalen O'Neill Evolution i Sveits etter en tredjeplass i prekvalifiseringen til slopestyle tirsdag. Det samme er Linn Haug som plasserte seg øverst på resultatlista mandag i halfpipe. De to er blant flere norske stjerner som deltar under rennet i Sveits.

Silje Norendahl satset høyt og forsøkte seg på Rodeo Flip tirsdag, men falt i begge omgangene. Hun har imidlertid kvalifisert seg i halfpipe.

- Vi håper på pallplasseringer, sier landslagssjef Thomas Harstad til Nettavisen.

Konkurranse som teller
Konkurransen O'Neill Evolution regnes som en av de viktigste i sesongen. Den samler noen av verdens beste snowboardere og den teller tungt på verdensrankingen.

- Sammen med Arctic Challenge, som i år går av stabelen i Tryvann i februar, er dette en av de viktigste konkurransene, sier Mette Mila i Snowboardforbundet til Nettavisen.

Norge deltar med over 20 kjørere i Davos, blant dem landslagskjørerne Tore Holvik (Geilo IL), Roger Kleivdal (Geilo IL), Ståle Sandbech (BSK), Fredrik Austbø (Stvng), Helene Olafsen (Kolbotn IL), Linn Haug (Trondheim) og Silje Norendal (KIF).

- Holder høyt internasjonalt nivå
- Norske snowboardere holder et høyt internasjonalt nivå. Det vises blant annet ved at Gjermund Bråthen ligger på topp på Ticket to Ride-rankingen (TTR), sier Mila.

I 2010 tok kjørere som Torstein Horgmo, Helene Olafsen, Mikkel Bang, Tore Holvik, Kjersti Buaas, Gjermund Bråthen, Andreas Y. Wiig og Ståle Sandbech med seg åtte første-, tolv andre- og sju tredjeplasser. Norske fjes markerer seg også i snowboardfilmer og på covere av ulike snowboardblader.

Under finalene denne uka håper Snowboardforbundet på pallplasseringer.

Videre med god margin
Linn Haug kom seg videre med god margin mandag og tok 92,17 poeng - blant annet takket være en imponerende McTwist, et tricks oppfunnet av den amerikanske skateboarderen Mike McGill. (Se rammesak om snowboardtricks).

Tirsdag kjørte altså jentene prekvalifisering slopestyle med Helene Olafsen og Silje Nordendahl på startstreken. For Olafsen var det internasjonal debut i slopestyle.

Finaler fredag og lørdag
Onsdag kjøres kvalifisering halfpipe menn og semifinale halfpipe kvinner. Torsdag er det slopestyle kvalifisering for menn, mens fredag og lørdag går finalene i halfpipe og slopestyle for kvinner og menn.

Lørdag kan du se slopestylefinalen live på NRK3.

Se promovideo for konkurransen O'Neill Evolution under.HTML EMBED

Kommentarer til denne saken