Da Erling Braut Haalands agent Mino Raiola og far Alfie Haaland ble avbildet på flyplassen i Barcelona nylig, satte det i gang et skred av spekulasjoner.

Den norske superspissen kobles med klubber som Real Madrid, Barcelona, Manchester City, Chelsea og Manchester United og det kommer garantert til å bli en beinhard kamp om å sikre nordmannens signatur. Selv om Haaland skal en utkjøpsklausul i kontrakten som blir aktivert i 2022, er det snakk om en overgang allerede i sommer.

Reporter: - Raiola har fått beskjed

Samtidig opplever 20-åringen en sjelden måltørke for et Borussia Dortmund som sliter i den hjemlige serien. Med seks runder igjen av sesongen ligger de signalgule på femteplass i Bundesliga og ser ut til å gå glipp av Champions League-spill neste høst.

LES OGSÅ: Hevder Premier League-klubb har gitt opp håpet om å signere Haaland

Opp til Eintracht Frankfurt på den viktige fjerdeplassen er det sju poeng.

Dirk Krampe er Borussia Dortmund-reporter for lokalavisen Ruhr Nachrichten. Han tror ikke det er Raiolas seneste krumspring som har påvirket formen til Haaland.

- Jeg tror ikke ryktene har noe å gjøre med den lille krisen han opplever nå. Det er laget som mislykkes med å sette ham opp i gode posisjoner. Det har de gjort langt bedre i tidligere kamper, sier journalisten til Nettavisen.

Han mener spissen, agenten, og Dortmund har hatt en god dialog. Dortmund skal være fast bestemt på å beholde 20-åringen, men mener ingenting er skrevet i stein.

LES OGSÅ: Guardiola med oppsiktsvekkende kommentar etter seieren: - Kanskje han er en løgner

- Jeg er usikker på om Raiolas turné påvirker Haalands form. Sportsdirektør Michael Zorc har sagt til pressen at Dortmund har hatt flere møter med både Haaland selv, agenten og faren hans de siste ukene. Dortmund planlegger neste sesong med at Haaland er en del av stallen, sier journalisten til Nettavisen.

- Vi har hørt at de har gitt Raiola klar beskjed om at det ikke blir noen overgang denne sommeren. Det kan selvsagt endre seg hvis Dortmund ikke kvalifiserer seg til Champions League eller det kommer inn et massivt bud, sier han videre.

Reagerer: - Liker ikke kroppsspråket

Borussia Dortmund-reporteren hevder imidlertid at den tyske klubben ikke kommer til å la den omstridte agenten presse fram en overgang på sine vilkår.

- Vi har også hørt at det ikke er satt noen grense for hvor mye penger som skal til for at Dortmund skal være villig til å forhandle om en overgang, sier han.

LES OGSÅ: Dortmund-sjefen fikk spørsmål om Haaland. Da kom svaret kontant

- Hvilken klubb kan realistisk sett betale så mye penger? Raiola har spilt et spill vi har sett før. Men Dortmund er i en svært komfortabel posisjon og Zorc har sagt: «Uten vår signatur, er det ingenting som skjer», sier Krampe.

Haaland har ikke scoret et ligamål for Dortmund siden 20. mars og er som nevnt inne i en periode med måltørke. Selv om Krampe altså føler at dette i første rekke skyldes dårlig service fra lagkompisene, har han merket seg noe ved spissens oppførsel.

- Jeg liker ikke kroppsspråket hans. Han gestikulerer oppgitt med armene og er frustrert når han ikke får ballen, sier Ruhr Nachrichten-reporteren.

I tillegg til å besøke de to spanske storklubbene Real Madrid og Barcelona, skal Raiola og pappa Haaland også ha vært en tur innom England for å møte klubber.

LES OGSÅ: Tidligere Premier League-spiller med brannfakkel om Uniteds jakt på Haaland

Krampe tror dette like gjerne kan være et trekk for å kartlegge hvilke muligheter som er der når utkjøpsklausulen til Haaland aktiveres sommeren 2022.

- Fra mitt ståsted virker det som Raiola prøver å øke presset på Dortmund, men det kan godt hende at de også allerede nå forbereder en overgang for 2022.

Topp fem i klubben

Journalisten tror Dortmund gjerne skulle ha tilbudt 20-åringen en forbedret kontrakt og satt en høyere utkjøpsklausul i avtalen, men etter det Nettavisen kjenner til kan det bli en svært vanskelig oppgave for den tyske klubben.

Haaland skal nemlig allerede være blant de fem best betalte spillerne i Borussia Dortmund, noe som gjør det vanskelig for klubben å strekke seg lenger,

LES OGSÅ: Bildene av Haalands far gikk verden rundt: Hevder det skapte reaksjoner innad i Manchester United

Ideelt sett kunne klubben ha forhandlet fram en bedre grunnlønn for 20-åringen og i samme slengen økt utkjøpsklausulen, men innenfor det budsjettet de sigangule jobber etter, er det lite rom for å forhandle fram en slik avtale med Haaland.

Utkjøpsklausulen som blir aktiv sommeren 2022 skal ligge på rundt 80 millioner euro. Det er en situasjon som skal passe Haaland-leieren bra. Det kan nemlig gi mulighet til å forhandle fram et mellomlegg når de skal gjøres en avtale med en ny klubb.

Denne sommeren hevdes det at Haaland kan komme til å koste så mye som 150-200 millioner euro, mens det altså blir langt billigere å kjøpe ham fri fra Dortmund i 2022. Prisen på 80 millioner euro skal være såpass lav at det dermed kan bli anledning for Raiola og Haaland-leieren til å forhandle fram et ekstra honorar som kan gå rett i egen lomme i forbindelse med en overgang.

Møter Werder Bremen

Søndag spiller Haaland og hans Dortmund en svært viktig hjemmekamp mot Werder Bremen. Kun seier er godt nok for å henge med i kampen om en Champions League-plass.

LES OGSÅ: Ber Haaland droppe Manchester City: - Arrogansen hans passer bedre i United

Denne uken røk det tyske laget ut av den gjeveste europacupen i kvartfinalen mot Manchester City, noe som gjør at det ikke lenger er mulig å kvalifisere seg til turneringen gjennom å vinne den.

Haaland endte dermed på ti scoringer fra åtte kamper i Champions League. I Bundesliga har nordmannen notert seg for 21 mål på 23 kamper så langt.