Vancouver Canucks tapte natt til torsdag den sjuende og avgjørende finalen i kampen om Stanley Cup-trofeet på hjemmebane. Etter kampen var det mange sinte og fulle supportere som tok ut sin frustrasjon i gatene i Vancouver.

Supporterne satte fyr på biler og søppelkasser, de knuste vinduer, dynket storskjermer i øl og danset på biler som de hadde veltet over ende.

- Vi har en liten gruppe pøbler i gatene i Vancouver som skaper problemer. Det er skammelig og flaut og det representerer på ingen måte byen Vancouver, sier ordfører i byen, Gregor Robertson, ifølge Associated Press.

Satte fyr på poltitbil
Opprørerne knuste senere vinduer og løp inn i butikker. Pøblene ble sett stjele T-skjorter og alt de kunne få hendene i. Unge kvinner ble sett løpe vekk med dyr sminke og en tok en utstillingsdukke.

Politiet og brannvesenet ble satt inn for å få kontroll på volden. Tåregass ble brukt for å få folkemengden bort fra de brennende bilene. Senere ble også politibiler satt fyr på.

- Det er forferdelig. Denne byen og provinsen har mye å være stolte av. Det er synd, sier kapteinen til det tapende finalelaget, Henrik Sedin.

- Er som dyr
Svenske Elin-Sofia Danielsson bor i Vancouver og er sjokkert over det hun ser.

- Det brenner og det er tåregass og røykbomber omtrent overalt. Folk oppfører seg som dyr, sier Danielsson til Aftonbladet.

Foreløpig er én person meldt lettere skadet, men man har ennå ikke fått oversikt over alle skadene opptøyene har skapt.

Situasjonen kan minne om det som skjedde i 1994 - siste gang Vancouver var i en finale. Også da lagde fansen bråk og skapte store ødeleggelser i OL-byen.