Gå til sidens hovedinnhold

- Folk tror jeg har blitt hjernevasket

Slik er den tidligere stjernens nye liv.

Mary Pierce er et kjent navn for de som har fulgt tennis en stund. Den franske jenta ble proff helt tilbake i 1989.

Da var hun ikke mer enn 14 år gammel.

I løpet av en lang og innholdsrik karriere vant hun blant annet vunnet Grand Slam-turneringen Australian Open. Det skjedde i 1995.

Samme år ble jenta, som ble født i kanadiske Quebec, også rangert som nummer tre i verden. Det var det høyeste hun noensinne kom på rankingen.

I 2007 la hun opp som tennisspiller og siden har det vært stille fra Pierce. Hun lever i dag et liv som er ganske annerledes fra det som tennisproff.

- Hjernevasket
Ifølge den franske avisen L'Equipe lever den tidligere tennisproffen nå et liv i kirken. Hun bor også isolert fra omverdenen på en gård på øya Mauritius i Det indiske hav.

På øya arbeider den nå 38 år gamle Pierce som misjonær i det protestantiske samfunnet der, skriver L'Equipe.

Kirken hun er medlem av heter «Church Team Ministres» og er en del av det vi i Norge kjenner som pinsebevegelsen.

- Jeg er lykkeligere enn noen gang. Jeg vet at folk tror jeg har blitt hjernevasket, men de som sier det prater uten kunnskap, sier Pierce til L'Equipe.

38-åringen har imidlertid ikke lag racketten helt bort, og imellom bønnemøter og andre kirkeaktiviteter bidrar Pierce som tennisinstruktør for barnebarna til kirkegrunnlegger Miki Hardy.

Tenniskarrieren til jenta fra Canada var likevel langt fra noen solskinnshistorie. Blant annet var karrieren preget av en rekke tøffe skader.

Slik lever Mary Pierce i dag:

HTML EMBED

- Alkoholiker
Pierce hadde også et anstrengt forhold til sin far Jim, som en periode var hennes trener, og de brøt med hverandre på midten av 1990-tallet, etter at faren skal ha mishandlet datteren.

- Om jeg ikke hadde truffet Gud etter skaden min, hadde jeg fort blitt alkoholiker eller narkoman. Jeg er villig til å ofre mitt liv for Gud, sier Pierce.

At livet på Mauritius er et forsøk på å rømme bort fra faren, er hun imidlertid ikke enig i.

- Jeg er endelig fri. Sårene fra fortiden er leget. Og jeg elsker min far, jeg har ikke noe imot ham, sier den tidligere tennisyndlingen.

I tillegg til å vinne Australian Open i 1995, vant Pierce også French Open i 2000. Det ble hennes siste store suksess, men i 2005 spilte hun finalen av US Open. Der ble det tap.

Pierce deltok også under OL i Aten i 2004 og spilte seg fram til en kvartfinale.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken