Italia settes på hodet de kommende uker, for på lørdag startet Giro d'Italia. Du trodde kanskje at Italienerne var fotballgale? Det er faktisk sykkelen som står hjertet nærmest for langt de fleste. Italienerne mener selv at de er sykkelsportens hjemland, og Giro d'Italia fremstår nå på høyde med Tour de France i kvalitet.

Her finner du de billigste flybillettene.

Tøffere enn Tour de France
Maskuline italienere er stolte av at deres sykkelritt regnes som det tøffeste av alle store etapperitt. Ingen andre har like bratte og like lange fjellmassiver å bestige. En sagnomsust stigning er Passo dello Stelvio hvor rytterne passerer 2758 meter over havet. Passo dello Stelvio forbinder Syd-Tirol og Lombardio-regionen nord i Italia. For nordmenn kan det imidlertid virke lite maskulint med rosa ledertrøye. Giroen har hatt rosa ledertrøyer siden 1931 og årsaken ligger i at sponsoren, La Gazzetta dello Sport utgis på rosa papir.

Last ned Nettavisens italienske reiseguider:
Bergamo
Firenze
Milano
Napoli
Flere destinasjoner

Kombiner ferien med Giro d'Italia
Er du så heldig at du skal til Italia i nær fremtid så kan du jo sjekke om stjernerytterne passerer i nærheten av der du oppholder deg. Giroen er nemlig først og fremst folkets fest. Det er en stor ære for folk i Italia dersom rittet passerer deres hjemby. Tar du med de enorme folkemengdene som følger rittet fra sted til sted, så forstår du at forholdene ligger godt til rette for å ta en ekstra fest eller to. Med Edvald Boasson Hagen, Lance Armstrong, Ivan Basso og en haug topptente italienere blir dette både stor sport og god ferie.

Start i Venezia - mål i Roma
Giro d'Italia passerer nær sagt alle byer av betydning i Italia. Lørdag 9. mai gikk starten på Lido di Venezia med lagtempo. Den 31. mai kommer rytterne til Roma for Grand Finale. På veien passerer blant annet Bergamo og Milano 16. og 17. mai, Torino 20. mai, Firenze 22. mai, Napoli og Roma 30. og 31. mai. Hold deg oppdatert på løpet på steephill.tv/giro-d-Italia.

Se fotogalleri fra byene nevnt over hos Reiseplaneten.
Hent reiseguide om Roma hos Reiseplaneten.
Hent reiseguide om Venezia hos Reiseplaneten.