*Nettavisen* Sport.

Folkefest i Telenor Arena

Foto: Stian Lysberg Solum/SCANPIX

Det er ventet over 10 000 tilskuere til damenes cupfinale mellom Røa og Stabæk i Telenor Arena lørdag. Sjekk våre tippetips.

05.11.11 13:52

Sportspills meny lørdag
Oddstips: Helsingborg for alle penga
Premier League: Skader og karantener

V75 Jarlsberg: Seiersmaskinen innfrir igjen

Lørdagens tippekupong består selvsagt av cupfinalen for damer, den byr den svært viktige utsatte Tippeligakampen mellom Fredrikstad og Start, seks kamper fra Premier League og fire kamper fra Championship. Bonuspotten er nå på ca 1 million kroner og utbetales kun ved fulltid dersom en spiller er alene om å ha tolv rette.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

1. Røa - Stabæk
Cupfinale for damene i Telenor Arena og det er altså ventet over 10 000 tilskuere til det som kommer til å bli en feiende flott reklame for damefotballen. Lagens møttes også i serien sist helg på Nadderud (Stabæk spiller sine hjemmekamper der) og da vant Stabæk 2-0 mot et Røa som ikke hadde noen verdens ting å spille for all den tid Røa allerede var seriemestre.

Røa-trener Geir Nordby sier til Sportspill/Nettavisen fredag at er det svært sannsynlig at toppscorer Elise Thorsnes starter lørdag (hun var ikke med sist helg grunnet en vond tå) og ble spart med tanke på cupfinalen. Nordby anslo det til 80/20 sannsynlig at hun spiller. For øvrig har Nordby alle sine beste spillere tilgjengelig i det han omtalte som en garantert jevn affære.

Stabæk sikret med seieren over Røa sist helg sølvmedaljer i årets toppserie og kommer til denne finalen med fire strake seier. Trener Roger Finjord kan fortelle til Sportspill/Nettavisen at også han har alle sine beste spillere tilgjengelig og at Stabæks 4 000 tildelte billetter til finalen ble revet bort på kort tid.

Røa har spilt fem cupfinaler siden 2004 og vunnet samtlige. Lagene har møttes seks ganger i obligatoriske kamper siden Stabæk fotball ble stiftet og Stabøk har fortsatt til gode å tape for erkerivalen (2-4-0). Seirene til Stabæk har begge kommet i inneværende sesong.

Det er ingen annen utvei enn å bruke alle tegn i denne cupfinalen selv om uavgjort etter ordinær tid kanskje er det mest sannsynlige. HUB.

2. Fredrikstad - Start
Hengekamp i Tippeligaen og dersom ikke hjemmelaget unngår tap er de sikret videre eksistens i Tippeligaen. Fredrikstad har opplevd en svært traurig høstsesong, men mandagens 2-1 seier over Vålerenga gjorde opp for mye. Sju poeng ned til Start når tre serierunder gjenstår og mye skal gå galt om Fredrikstad skulle rykke ned. Taper de denne, er det altså fortsatt fire poeng ned til sørlendingene. Lørdag er Jørgen Horn og Celso Borges ute med karantene for hjemmelaget. Kevin Dure erstatter Horn, mens det er usikkert hvem som erstatter Borges. Armin Askar fikk seg en smell mot Vålerenga og er usikker. Alex Vlanecia er langtidsskadd. Fredrikstad har ikke bedre enn 4-4-5 hjemme i Fredrikstad.

Start tapte altså den svært viktige hjemmekampen mot Odd sist helg 1-3, og etter en god periode med sju poeng på de tre foregående kampene var det et voldsomt tilbakeslag for Start. Det er altså sju poeng opp til Sogndal og Fredrikstad og i tillegg har Start noe dårligere målforskjell og her er det derfor bare tre poeng som gjelder. Viktige espen Hoff returnerer etter karantene og for første gang på svært lenge er også Birger Madsen med i troppen. 1-1-11 er tallene for Start på bortebane.

Det står mye på spill lørdag. Hjemmelaget har to svært sentrale fravær og har ikke levert varene hjemme i Fredrikstad denne sesongen. Vi tror Start kan holde liv i håpet og dekker kampen fullt ut. HUB.

3. Queens Park Rangers - Manchester City
Nyopprykkede QPR ligger på tolvteplass med tolv poeng etter ti serierunder. Tok en bejublet 1-0 seier hjemme over Chelsea i forrige hjemmekamp, men da fikk altså Chelsea to mann utvist i første omgang og dominerte likevel den andre omgangen. QPR har variert en god del hittil. Gjorde en svak førsteomgang borte mot Tottenham søndag, men en bra andreomgang. 1-1-3 er tallene hjemme i London. DJ Campbell, Akos Buzsaky, Rob Hulse og Shaun Derry er skadet, men Kieron Dyer friskmeldt.

Manchester City går fra klarhet til klarhet og imponerte med solid 3-0 seier borte over Villarreal i midtuken i Champions league. I ligaen går det meste på skinner og laget har kun avgitt poeng borte mot Fulham (2-2). Forsvarssjef Vincent Kompany soner karantene etter sitt røde kort hjemme mot Wolves sist helg, ellers er det litt usikkerhet rundt David Silva.

Vi kan gjerne argumentere med at QPR slo Chelsea, men det hjelper lite. Inntil videre ser vi ingen grunn til å gardere Manchester City. B.

4. Manchester United - Sunderland
Etter en svært imponerende start på sesongen har det vært vesentlig mer rusk i United-maskineriet den siste tiden. Imponerte ikke hjemme mot rumenske Otelul Galati i Champions League tirsdag, men gjorde som vanlig jobben. 1-0 seier borte mot Everton sist lørdag i en lite underholdende kamp. Fem poeng opp til ledende Manchester City. Lørdag må Michael Owen, Ashley Young, Ryan Giggs, Chris Smalling og Tom Cleverley unnværes, men Nemanja Vidic er tilbake. 4-0-1 hjemme på Old Trafford hittil, tapet kom som kjent mot byrival Manchester City.

Sunderland fortsetter å underprestere til tross for tunge spillerkjøp også foran denne sesongen. Etter årsbeste og 2-0 seier borte over Bolton nest sist, var det en ny kamp på det jevne hjemme mot Aston Villa sist (1-1). Sunderland ligger på en skuffende fjortendeplass og har kun kapret ti poeng hittil. John O'Shea er igjen havnet på skadelisten, ellers ser det bra ut for laget til Steve Bruce.

Det står 7-2-0 på de siste ni tilsvarende matchene. United vinner nok igjen. H.

5. Blackburn - Chelsea
Hjemmelaget ledet 2-0 etter nitti minutter i ligacupen hjemme mot Newcastle for halvannen uke siden, men rotet bort ledelsen på overtid og måtte ut i ekstraomganger (vant 3-2 tilslutt). Sist helg ledet laget 3-1 borte over Norwich, men et straffemål tre minutter på overtid til hjemmelaget sikret 3-3. Det er forsåvidt fremgang å spore, men de tapte poengene var nok tung å svelge sist helg. Blackburn ligger dermed tredje sist med sine fattige seks poeng (1-3-6). Normalt hjemmesterke Blackburn har ikke bedre enn 1-0-4 på Ewood Park. Ingen nye spillere på skadelisten og David Dunn er friskmeldt.

Undertegnede trodde Chelsea var kraftig på gang, men to strake nederlag mot London-rivalene QPR (1-0 tap borte) og Arsenal (3-5 tap hjemme) gjør at det allerede er ni poeng opp til ledende Manchester City. 1-1 borte mot Genk i Champions League onsdag var heller ikke imponerende, selv om Chelsea stilte litt redusert. Chelsea har faktisk ikke bedre enn 2-1-2 borte til nå. Didier Drogba er ikke aktuell lørdag, ei heller reservekeeper Hilario.

Det står 0-2-5 på de sju siste tilsvarende oppgjørene. Chelsea taper garantert ikke sin tredje strake ligakamp, men Blackburn kan muligens fighte seg til ett poeng. UB.

6. Liverpool - Swansea
Svært viktig trepoenger borte mot West Bromwich sist lørdag for Liverpool som dermed er på sjetteplass med sine 18 poeng. Men det er altså allerede 10 poeng bak ledende Manchester City. Hjemme på Anfield Road er det allerede blitt tre poengdelinger på kun fem kamper og slik sett seks tapte poeng der allerede. Kaptein Steven Gerrard er igjen havnet på skadelisten. Jamie Carragher er usikker.

Nyopprykkede Swansea fortsetter å overraske og tok en sterk og fortjent 3-1 seier hjemme mot Bolton sist helg. Tiendeplass og tolv poeng er flott levert av waliserne til nå. Nederlandske Kemy Agustien er friskmeldt etter seks ukers skadefravær. Hjemmelaget har tatt elleve av sine tolv poeng hjemme i Wales, borte er tallene svake 0-1-4.

Lagene har faktisk ikke møtt hverandre siden 1982/83-sesongen, så det er fint lite statistikk å støtte seg til. Liverpool klarte ikke bedre enn 1-1 mot nykommer Norwich i siste hjemmekamp. Vi tror Liverpool tar seg av svært bortesvake Swansea. H.

7. Arsenal - West Bromwich
Etter at Robin van persie nærmest på egenhånd sørget for at Arsenal slo Stoke 3-1 hjemme og Chelsea 5-3 borte i de to foregående ligakampene, valgte altså Arsene Wenger å starte med nederlenderen på benken i Champions League-oppgjøret mot Marseille tirsdag. Det straffet seg og Arsenal gjorde en kamp under pari (0-0). van Persie er garantert tilbake fra start her (han startet heller ikke mot Stoke). Chamack, Gibbs, Diaby, Wilshere og Sagna er skadet for hjemmelaget.

West Bromwich gjorde en skuffende svak kamp hjemme mot Liverpool sist lørdag og tapte fortjent 0-2. Hadde fire ligakmaper på rad uten tap før den kampen. Elleve poeng gir en foreløpig 13. plass for Roy Hodgsons mannskap. Borte står West Bromwich med brukbare 2-1-2. Den gamle Brann-kjenningen Paul Scharner ble skadet mot Liverpool og er uaktuell her. Spissen Shane Long er fremdeles på skadelisten og spissmakker Peter Odimwingie nær sagt som vanlig usikker.

Det står 4-1-1 på de seks siste tilsvarende oppgjørene og vi merker oss at WBA vant tilsvarende oppgjør i fjor (3-2). Viktige fravær for bortelaget og en van Persie i kanonform gjør at vi tror på Arsenal her. H.

8. Aston Villa - Norwich
Snodige 2-6-2 er fasiten for hjemmelaget etter ti spilte kamper og det gir en foreløpig niendeplass. Kun ett poeng på de tre siste kampene, men uansett sterkt bortepoeng mot Sunderland sist helg. Hjemme er fasiten 2-2-1 for Alex McLeishs mannskap. Suspenderte Barry Bannan er tilgjengelig igjen etter litt politibråk. Backen Eric Lichaj er faktisk eneste spiller på skadelisten.

Nyopprykkede Norwich fikk trolig en reaksjon hjemme mot Blackburn sist lørdag og havnet bakpå 1-3, men gjorde en sterk sluttspurt i den kampen og berget 3-3 med Grant Holts straffescoring tre minutter på overtid. Solide 3-2-1 på de seks siste ligakampene, tapet kom ufortjent borte mot Manchester United (0-2). Ligger på tiendeplass med sine tolv poeng, på plassen bak lørdagens motstander. 1-2-2 er tallene på bortebane. Tre spillere er langtidsskadet, ellers ingen nye fravær.

Dette er første gang lagene møtes siden 2004/05 sesongen. Hjemmelaget sliter med å avgjøre kamper og Norwich har vist at de kan spille jevnt med de fleste. HU.

9. Coventry - Southampton
Bunn mot topp i Championship. Hjemmelaget ligger på nedrykksplass etter kun to seire på 15 forsøk. Begge seirene er kommet hjemme (mot hvv Derby og Nottingham Forest). Kun to poeng er tatt på de fire siste ligakampene, men tre av disse kampene er spilt på bortebane. Sjanseløse borte mot godtgående Millwall tirsdag (tap 0-3). Gael Bigirimana soner den siste av tre kampers karantene, mens Chris Hussey er skadet. Coventry har således identisk tropp med tirsdagens. Hjemme står laget med 2-3-2.

Nyopprykkede Southampton har tatt Championship med storm og med 10-3-2 og 33 poeng har sørkystlaget en ledelse på fem poeng ned til West Ham på andreplass. 24 poeng er tatt hjemme (8-0-0), borte har Southampton vært litt mer medgjørlige (2-3-2). Kun ett poeng er faktisk tatt på de fire siste bortekampene.

Det står 2-3-0 i de fem siste tilsvarende oppgjørene. Southampton har ikke imponert i sine siste bortekamper og det kan ligge en liten reaksjon i luften, men vi tror ikke laget taper. UB.

10. Cardiff - Crystal Palace
Med sju poeng på sine tre siste ligakamper, klatret Cardiff opp på playoffplass etter den overbevisende 3-0 seieren borte mot Derby onsdag. Det gir femteplass med 24 poeng, men det er ni poeng opp til ledende Southampton. Hjemme i Cardiff står laget med 4-2-1. Den skotske landslagsspissen Kenny Miller var tilbake onsdag, men spisskollega Rudy Gestede er fortsatt skadet. Keeper David Marshall måtte gi seg halvveis onsdag med sykdom, men er ventet klar til lørdag.

Crystal Palace har imponert med sju strake ligakamper uten tap og er dermed på fjerdeplass, plassen foran Cardiff. Fem strake ligamatcher uten baklengs nå og totalt tolv innslupne mål på femten kamper. To strake 0-0 kamper hjemme, så målproduksjonen har ikke vært på topp i det siste. Borte står Palace med 4-0-3. Mile Jedinak ble far tidligere i uken og stod over tirsdagens hjemmemøte med Portsmouth, men er tilbake her. Ellers er det ingen endringer.

Det står 2-5-1 på de åtte siste tilsvarende oppgjørene og med to lag i form er ikke en ny poengdeling utenkelig. HU.

11. Hull - West Ham
Etter 6-3-0 på ni ligakamper måtte Hull gi tapt borte mot Barnsley tirsdag (1-2). Det var ikke fortjent etter spill og sjanser, men slik er jo fotballen. Sjetteplass og 24 poeng er uansett svært oppløftende for manager Nigel Pearson og Hull som står med 4-0-2 hjemme på Keepmoat Stadium. Lørdag blir det trolig keeperskifte, da førstekeeper Adriano Basso måtte gi seg tirsdag. Innlånte Peter Gulacsi (fra Liverpool) erstatter. Ingen nye skader for hjemmelaget ellers.

West Ham skuffet med 0-0 som storfavoritt hjemme mot Bristol City tirsdag og har faktisk gått målløse av banen i fire av sine ni siste ligakamper og opprykksfavoritten mangler trolig en goalgetter. Med all respekt for Carlton Cole og John Carew, de leverer ikke scoringer regelmessig. Andreplass og 28 poeng er uansett en klart godkjent sesonginnledning av London-laget. 4-2-1 er også bra tall på bortebane. David Bentley, Henri Lansbury , Gary O'Neil , Matt Taylor og Guy Demel er ute på ubestemt tid. Nå er også John Carew og midtstopper Winston Reid skadet.

Tilsvarende oppgjør har endt 1-0 og 3-3 de siste gangene her i Hull. Tricky kamp dette og vi bruker alle tegn. HUB.

12. Peterborough - Derby
Enten/eller for Peterborough som nå kommer fra tre strake ettmålstap, to av kampene er spilt borte. Gjorde likefullt en klart godkjent kamp borte mot Southampton tirsdag. Til tross for en mann mindre i over en omgang ble det kun 1-2 tap. Hjemme står laget med 4-0-3. Lee Tomlin soner sin siste av tre kampers karantene, mens Lee Frecklington som ble utvist mot Southampton kun fikk en kamps karantene som han soner lørdag. Tre spillere for øvrig er skadet og manager Darren Ferguson har kun 16 spillere tilgjengelig og femtenårige Jannai Gordon Hutton blir derfor med i troppen lørdag.

Etter en strålende start på sesongen er hverdagen i ferd med å innhente Derby som ikke har bedre enn 1-3-3 på sine sju siste ligakamper. 0-3 hjemme for Cardiff onsdag var ikke pene sifre for Nigel Cloughs mannskap. Store skadeproblemer er hovedårsaken til formsvikten. Tirsdag ble Russel Anderson nestemann på en allerede lang skadeliste. Spissene Steven Davies, Nathan Tyson og Theo Robinson er blant dem som er skadet. Borte står Derby med 3-1-3, men tre av tapene er kommet i de fem siste bortekampene.

Det skal være en bra sjanse for hjemmelaget dette til tross for at to spillere er suspendert, så er førsteoppstillingen stort sett intakt. Et skadeplaget Derby får trøbbel, tror vi. H.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

96-rekker:

HTML EMBED
Tipping Lørdag, frist: 05.11.2011 15:55
1. Røa - Stabæk U
2. Fredrikstad - Start H U B
3. Queens Park Ran - Manchester City B
4. Manchester Unit - Sunderland H
5. Blackburn - Chelsea U B
6. Liverpool - Swansea H
7. Arsenal - West Bromwich H
8. Aston Villa - Norwich H U
9. Coventry - Southampton U B
10. Cardiff - Crystal Palace H U
11. Hull - West Ham U B
12. Peterborough - Derby H

432-rekker:

HTML EMBED
Tipping Lørdag, frist: 05.11.2011 15:55
1. Røa - Stabæk H U B
2. Fredrikstad - Start H U B
3. Queens Park Ran - Manchester City B
4. Manchester Unit - Sunderland H
5. Blackburn - Chelsea U B
6. Liverpool - Swansea H
7. Arsenal - West Bromwich H
8. Aston Villa - Norwich H U
9. Coventry - Southampton U B
10. Cardiff - Crystal Palace H U
11. Hull - West Ham H U B
12. Peterborough - Derby H

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.