Gå til sidens hovedinnhold

- Folkekrav at Anette hopper først

Over 35.000 har engasjert seg på Facebook for å få Anette Sagen til å bli først ned den nye Holmenkollbakken.

Kvinnene fikk aldri sin OL-deltakelse, og for tiden må Anette Sagen og hennes søstre nøye seg med COC-hopping i Villach i Østerrike mens hoppgutta er i Vancouver og forbereder OL-hoppingen.

Ikke fullt så glamorøst, men nå kan Anette Sagen snart få et nesten like stort oppdrag.

Les også: Anette først i Holmenkollen

- Mye mer enn skihopping
På Facebook er det nå startet en kampanje for å få Vefsn-jenta til å bli den første hopperen ned den nye nasjonalarenaen i Holmenkollen. Gruppa øker med nesten 100 medlemmer i timen, og har i øyeblikket rundt 35.500 medlemmer. Grunnen er åpenbar.

- Dette er en symbolsak, og dreier seg om mye mer enn skihopping, sier moderator og en av initiativtakerne, Frode Rustøy, til Nettavisen.

- Jeg har selv en datter, og vil at hun skal ha samme muligheter som gutta i dette samfunnet. Når vi nå får et nytt anlegg, er det også viktig å vise at man går inn i en ny tid.

Her kan du fortelle Oslo kommune hvem du ønsker skal innvie Holmenkollen

- Et folkekrav
Selv kjenner ikke Frode Rustøy Anette Sagen personlig, ei heller har han pratet med kvinnen han ønsker å dytte først ned ovarennet. Han er likevel sikker på at han skal få det til.

- Dette er nærmest et folkekrav, jeg er sikker på at hele den kvinnelige befolkningen, og mange menn, ønsker at Anette skal få den muligheten.

- Støtten på Facebook har vært enorm, og neste helg regner jeg med at vi har mellom 50.000 og 60.000 medlemmer som støtter kravet vårt. Dessuten har hun jo selv sagt også at hun ønsker å være den første til å hoppe i den nye Holmenkollbakken.

Sagen er klar
Det kan også Sagens trener, Frode Håre, bekrefte.

- Får hun muligheten, så tar hun den.

- Jeg synes Anette er en veldig verdig kandidat, og det er ingen som kan måle seg med det hun har gjort for jentehoppingen. Dessuten hopper hun bra på ski, minner Håre om.

Han vil selv ikke si om han mener at skieleven hans er den rette til å starte Holmenkollen-åpningen i begynnelsen av mars, men nøyer seg med å si at det er mange gode kandidater.

- Men det er selvsagt en veldig tillitserklæring at så mange ønsker Anette, og hun har også registrert støtten hun har fått på Facebook, forteller Håre.

Ber gutta gi Sagen sjansen
Akkurat det får Sagen-forkjemper Frode Rustøy til å håpe at andre, norske kandidater vil droppe sitt eget kandidatur til fordel for kvinnehopperen.

- Kanskje vil Anders Jacobsen få muligheten hvis han gjør det bra i OL, men jeg tror og håper han vil si at Anette skal hoppe fordi han ser viktigheten i at hun får den muligheten.

Sjekk siste OL-nytt og vintersportnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Få OL-nyhetene før alle andre

Kommentarer til denne saken