RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Folket avgjør presidentens framtid

Foto: Denis Balibouse (Reuters/Scanpix)
Sist oppdatert:
Pat McQuaid er ikke sikret nominasjon til toppjobben i UCI.

Først fikk Pat McQuaid støtte fra det irske sykkelforbundet til å bli gjenvalgt som president i det internasjonale sykkelforbundet (UCI).

Les også: McQuaid får tvilsom tillitserklæring

Folket skal bestemme
Nå viser det seg at Cycling Ireland (det irske sykkelforbundet) skal holde en ekstraordinær generalforsamling.

- Vi skal ha en ekstraordinær generalforsamling. Det fordi det har oppstått situasjoner etter at vi 12. april nominerte McQuaid til å fortsette som president i UCI, skriver forbundet i en pressemelding .

Det betyr at Cycling Ireland overlater all makt til medlemmene. Nå skal de, via irske sykkelklubber, bestemme om det irske sykkelforbundet nominerer McQuaid til presidentjobben.

Tidligere visepresident tok initiativ
Anthony Moran var den som tok initiativet til den ekstraordinære generalforsamlingen. Han var den eneste i styret til det irske sykkelforbundet som stemte nei til McQuaid. Moran var visepresident i Cycling Ireland, men han sluttet i jobben da de seks andre styremedlemmene stemte ja til McQuaid.

- Jeg forsto at styremøtet der McQuaid ble nominert ikke hadde fulgt forbundets regler og vedtekter til punkt og prikke, forteller Moran, via velonews.com.

Derfor kontaktet han og mennesker han arbeider sammen med de irske sykkelklubbene. De fikk raskt støtte fra flere titalls klubber, og med dem i ryggen søkte de om en ekstraordinær generalforsamling.

- Jeg er veldig glad for at de har gitt makta tilbake til grasrota. Hatten av til Cycling Ireland for at de våget det, sier Moran.

- Jeg ble veldig provosert
Morans avgang som visepresident etter at McQuaid ble nominert som president av det irske sykkelforbundet kom overraskende.

- I bunn og grunn ble vi spurt om å nominere presidenten til en tredje periode. Men etter USADAs avsløringer om Lance Armstrong ble jeg veldig provosert. Da mistet jeg all tro på den profesjonelle sykkelidretten og UCI. Derfor kunne jeg ikke støtte McQuaid, fortalte Moran til Newstalk’s Off the Ball etter at han ga seg i det irske forbundet.

Les også: Lance Armstrong har innrømmet doping!

Holder McQuaid ansvarlig
Selv om Moran nå har fått i stand at en ny avgjørelse skal tas om McQuaids muligheter til å fortsette som president i UCI, forteller han at han ikke har gitt opp iren.

- Om McQuaid klarer å fortsette som president, og gjør sykkelsporten ren igjen skal jeg være den første til å applaudere. Jeg har ingenting personlig mot McQuaid, men noen må ta ansvar for det som skjedde i idretten på 2000-tallet.

PS! Datoen den ekstraordinære generalforsamlingen skal være er ikke bestemt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere