Gå til sidens hovedinnhold

Folkets Tour de France-helt

Hoogerland slet seg gjennom 158 kilometer med 33 sting i beina.

Etter at han landet med ryggen først på et piggtrådgjerde, som følger av at en TV-bil krasjet inn i bruddkamerat Juan Antonio Flecha, har Johnny Hoogerland vært en av de største stjernene i feltet.

Les også:Meid ned av pressebil

Sympatierklæringene har ikke latt vente på seg, og det at nederlenderen klarte å fullføre etappen han ble kjørt ned på gjorde han til en aldri så liten hverdagshelt i det franske sykkelsirkuset.

Etter å ha fått en hviledag bak seg klarte nederlenderen også å kjempe seg gjennom den 10. etappen.

En publikumsfavoritt
- Jeg føler meg ikke som en stjerne. Jeg er bare veldig glad for at jeg fortsatt har klatretrøyen og at jeg fortsatt er med i rittet. Å overleve var dagens mål, sa en sliten Hoogerland til pressen etter å ha fullført etappen de 158 kilometer lange etappen fra Aurillac til Carmaux, 5.59 bak Andre Greipel.

Men det faktum at han tapte tid til det fremste feltet var det ingen som snakket om. For når du har 33 sting som holder deg sammen, er det å fullføre mer enn nok for å bli en publikumsfavoritt.

Les også:Sjåfør utvist etter tourskandale

Få ryttere har mottatt like stor applaus på podiet som Hoogerland gjorde da han for andre etappe på rad fikk overbrakt klatretrøyen.

Motiveres av støtten
Det er en trøye han innser at han har på lånt tid etter den stygge krasjen. Før han ble meid ned av bilen, var målsetningen å vinne klatrekonkurransen. Nå har den klatresterke Vacansoleil-rytteren innsett at han må sette listen lavere, selv om han ikke helt har gitt opp drømmen.

- Jeg vil se hvordan sårene leges over natten og så vil jeg prøve å overlevere igjen i morgen (onsdag). Så får jeg håpe at jeg er i litt bedre form igjen på etappen til Luz Ardiden.

- Jeg er ikke redd for fjellene, men om formen er som den er nå, så tror jeg at gruppetoen er det eneste alternativet for meg. Om jeg skal beholde denne trøyen må jeg være i veldig god form. Jeg var fornøyd med følelsen i dag, men jeg må bli mye sprekere om jeg skal holde klatretrøyen helt til Paris.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Se også:Tourens slagmark i store bilder

Selv om han kjemper mot smerten og dermed har en klar ulempe i forhold til konkurrentene, så trøster han seg med og lar seg inspirere av all støtten han får fra fansen.

- Det var fantastisk. Alle personene som ropte mitt navn og alle i feltet som sa at de hadde stor respekt for meg, ga meg ekstra krefter.

Så er det bare å krysse fingrene for at Hoogerland klarer å karre seg hele veien til Paris.

Dagens spørsmål (13. juli) :

Hvilken rytter i årets felt hadde flest etappeseire i Tour de France på CV-en før årets utgave?

1) Thor Hushovd 2) Alberto Contador 3) Mark Cavendish

Svar: Kodeord «tdf» etterfulgt av «ditt svaralternativ» til 1904. Det koster tre kroner.

Dagspremie: Team Sky-sykkeltrøye, signert av Edvald Boasson Hagen.

PS: Alle som deltar er med i trekningen om en tur til sykkel-VM i Danmark. Konkurransen er et samarbeid mellom procycling.no og P4.

Reklame

Gjør kupp: Sportsbutikkene tømmer lagrene for vintervarer

Kommentarer til denne saken