*Nettavisen* Sport.

Follo-spillerne får kampnekt

Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Dette kom frem på en pressekonferanse fredag ettermiddag.

13.07.12 19:08

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Fredag formiddag ble det klart at hele fire spillere er siktet for heleri i den såkalte kampfiksingssaken. Tre av disse er Follo-spillere, den siste er Asker-spiller.

Klokken 15.30 fredag holdt Norges Fotballforbund, Asker og Follo en felles en pressekonferanse på Ullevaal.

Generalsekretær i NFF, Kjetil Siem, styreleder i Follo, Ole Bjørn Fausa og daglig leder Arne Knoph i Asker var alle til stede, der de kommenterte sakens dramatiske vending.

Nektes kamp og trening
Der kom det frem at Asker og Follo nå forbyr de involverte spillerne å delta på trening og kamper.

- La det være helt klart at de siktede spillerne ikke er aktuelle for kamper. Vi har kamp på mandag, ingen av dem spiller den. Vi kan dessverre ikke gå til permittering, men ser på deltakelse på trening. Vi har blitt enig med den spilleren som er løsluppet at han ikke skal delta på trening. Her er det mange hensyn å ta. Norsk fotballs omdømme, klubben, vedkommende som ennå ikke er dømt, og jeg tror mye er uklart for veldig mange. Vi vil ikke gjøre noe overilt, sier Fausa på pressekonferansen.

Arne Knoph i Asker velger samme løsning.

- Den siktede vil ikke være aktuell til å spille kamper, så lenge han er mistenkt, sier han.

- Tungt
Kjetil Siem er enige i klubbenes avgjørelse.

- Det er ikke vanskelig å skjønne at det sportslige fokuset er vanskelig midt oppe i dette, så det er en klok beslutning. Nå har vi full tillit til politiets arbeid, og kan ikke gjøre annet enn å vente. Det er ikke mulig å spå utfallet, men håper og tror at politiet begynner å få en oversikt over saken, slik at vi kan få landet dette, sier Siem på pressekonferansen.

Han synes det er vanskelig å være generalseretær i disse tider.

- Det er ikke tvil om at dette er en tung dag å lede norsk fotball på. Men jeg vil fremheve begge klubber, men Follo i særdeleshet, og jeg synes det er eksemplarisk lederskap som er utvist. Det viser at norsk fotball ikke bare har problemer, men også mye positivt å tenke på, sier han.

- Likte ikke det vi så
Follo-leder Fausa fortalte også om prosessen som har foregått de siste dagene.

- Vi fikk noen signaler fredag i forrige uke, med biter med informasjon. Vi undersøkte dette, og likte ikke det vi så. Derfor bestemte vi oss etter å ha snakket med en av spillerne at vi gikk videre med saken. Det var noen spor der, og dette (siktelsene) viser at vi gjorde rett, sier Fausa.

Han understreket samtidig at de involverte spillerne ikke er «hjemmedyrkede».

- Vi har fått noen spillere til klubben ganske nylig. Jeg skal vokte mine ord vel, men jeg kan si at de som har vært inne hos politiet er ikke vokst opp i Follo-miljøet, sier Fausa.

- Kan det ha vokst frem et miljø i norsk fotball, Siem?

- Et vanskelig spørsmål, for vi vet ikke omfanget og vi ikke om de involverte er skyldige. Hvis vi går inn på de to aktuelle klubber, Asker og Follo, og ser på hva de bidrar med i lokalmiljøene, er det voldsomt trist at denne saken legger mørke skyer over klubbene. Dersom dette er riktig, er det det verste fotballen kan ha, sier Siem.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag