Manchester Uniteds norske trener har valgt å ta med seg et ungt mannskap til bortekamp i Europa League denne uken, der de rødkledde skal hele veien til Kasakhstan.

Der venter Astana, som United slo 1-0 hjemme på Old Trafford tidligere i turneringen, i det som er gruppespillets femte kamp. Manchester United topper gruppe med 10 poeng, to poeng foran AZ Alkmaar.

Da serbiske Partizan har fire poeng, samt har tapt de innbyrdes oppgjørene mot United, så kan dermed Solskjærs lag allerede nå glede seg til videre spill i turneringen de vant i 2017.

Les mer: Norske André er venn med Real Madrid-profil: - Han kom løpende mot meg og ropte navnet mitt

- En drøm

Det har ført til at flere unge spillere nå får sjansen for Ole Gunnar Solskjær. I alt er det ti spillere i Uniteds topp til Astana som har til gode å debutere for a-laget til de røde.

Blant dem er 19 år gamle Max Taylor. For 12 måneder siden ble han behandlet for testikkelkreft, og var ikke tilbake på fotballbanen før september.

- På denne tiden i fjor så ble jeg strålebehandlet og da hadde jeg ikke tenkt at jeg, om et år, skulle få muligheten til å reise med førstelaget. Det handler ikke om hva begivenheten er, å få være med er helt vanvittig, sier unggutten til Manchester Evening News.

- Dette har vært en drøm siden jeg startet å sparke en fotball: å få være førstelagsspiller for Manchester United.

Midtstopper Taylor har representert Manchester Uniteds U18-lag totalt 27 ganger. Denne sesongen har han også fått muligheten to ganger for Uniteds reservelag.

Flere av Uniteds mest rutinerte, blant dem David de Gea, Harry Maguire og Anthoyn Martial, blir værende hjemme i Manchester. Av de som har dratt med laget til Kasakhstan, så er det Jesse Lingard og Luke Shaw som står med flest kamper.

I alt er det hele 14 spillere i Solskjærs tropp som tenåringer. Av dem er det Mason Greenwood, Angel Gomes, Tahith Chong og James Garner som tidligere har fått muligheten på Uniteds a-lag.

Nevnte Greenwood fikk muligheten så sent som i bortekampen mot Sheffield United, der Solskjærs mannskap til slutt måtte nøye seg med ett poeng, etter å ha spilt 3-3. Et av målene ble scoret av Greenwood.

Slik så det ut da Mason Greenwood scoret for United i sesongoppkjøringen mot Inter.

Les mer: Haaland tilbake i full trening

Landslagsspiller

Ifølge Manchester Evening News, så er også Nicky Butt, Uniteds utviklingsansvarlig, med på reisen mot Astana. Han er ofte omtalt som den som har ansvar for flere av Uniteds aller mest lovende spillere.

18-åringen Dylan Levitt er blant de det snakkes varmest om på den røde delen av Manchester. Såpass imponerende har han vært at Ryan Giggs allerede har tatt ham med i tre Wales-tropper.

Han har til gode å debutere for Wales, men kan vise til én kamp for det walisiske U21-landslaget. Den kom i oktober 2019 mot Moldova, der han spilte samtlige 90 minutter i Wales' 1-2-tap.

Manchester United har til gode å tape i Europa League denne sesongen, og slikt nevnt så topper de gruppe L av den nest gjeveste klubbturneringen i europeisk fotball.

Nevnte Greenwood ble den store helten i det motsatte oppgjøret da scoret kampens eneste mål på Old Trafford, i den første gruppespillskampen.

Som nevnt så vant United Europa League så sent som i 2017, da José Mourinho ledet laget til topps i finalen mot Ajax i Stockholm. Den gangen scoret Paul Pogba og Henrikh Mkhitaryan målene som sikret United seieren.

Totalt har United vunnet turneringen kun den ene gangen, men kan også vise til en seier i den gamle cupvinnercupen, som ofte omtales som forløperen til denne turneringen.

I 1991 var det nemlig også en waliser, nemlig Mark Hughes, som spilte hovedrollen for Manchester United. Han scoret to ganger da Barcelona ble beseiret 2-1 i finalen i Rotterdam.