Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

For ei VM-floke!

Foto: Terje Bendiksby (Scanpix)
Sist oppdatert:
KOMMENTAR: Bare Astrid Uhrenholdt Jacobsen ga landslagsledelsen et klart svar.

KOMMENTAR:
Anders Skjerdingstad
Sportssjef, Nettavisen

GJØVIK (Nettavisen): Tidligere i uka analyserte Nettavisen uttaket til ski-VM i Liberec. Hovedkonklusjonen var at mye fortsatt var uavklart i forhold til mange distanser.

NM på Gjøvik skulle gjøre ting litt klarere for Åge Skinstad. Etter den første NM-dagen, sitter imidlertid sportssjefen og resten av landslagsledelsen igjen med mange nye spørsmål og bare ett klart svar.

For å ta svaret først: Astrid Uhrenholdt Jacobsen er tilbake.

Med sitt fantomløp på 10 km klassisk gikk ikke 21-åringen seg bare inn på laget til den aktuelle distansen i VM. Hun imponerte faktisk så mye at hun nå fort kan være en medaljekandidat på mange VM-distanser.

(For ikke å si alle ...?)

Det er overflødig å understreke at det er godt nytt. Er det noe norsk langrenn trenger, er det medaljekandidater i VM.

Komplikasjoner
Men samtidig kompliserte det VM-kabalen på kvinnesiden. Ikke minst fordi også Vibeke Skofterud viste stigning og kom på pallen. Plutselig er det ikke lenger så åpenbart at Marit Bjørgen, Therese Johaug og Kristin Størmer Steira skal gå alle distanserennene i VM. Og hvis de likevel skal det, er det veldig åpent om hvem som blir fjerde jente. Astrid Uhrenholdt Jacobsen? Vibeke Skofterud? Marthe Kristoffersen? Eller alle tre, på hver sin distanse?

(Og hvem skal gå stafetten ...?)

Kanskje betyr torsdagens distanseløp at junioren Maiken Caspersen Falla ryker ut av VM-laget i sprint, selv om hun har vært på pallen i verdenscupen i vinter. I hvert fall hvis Åge Skinstad står fast ved at fordelingen mellom kjønnene skal være elleve herrer og sju damer.

De neste tre NM-dagene vil kunne gjøre ting klarere, men også gjøre VM-floka enda mer uoversiktlig.

Lykke til!
Er det vanskelig å skille mellom snørr og bart blant damene, er det definitivt ikke lettere på herresida.

Det er bare å ønske den som skal ta ut det norske VM-laget på 15 km klassisk lykke til. Minst to mann kommer til å bli dypt skuffa og fly forbanna. Norge har seks løpere som slåss om fire plasser. Torsdag kveld ser laget slik ut: Martin Johnsrud Sundby, Eldar Rønning, Jens Arne Svartedal og Odd-Bjørn Hjelmeset. Men etter verdenscupen i Otepää neste helg kan både John Kristian Dahl og Anders Aukland være inne.

(På bekostning av ...?)

Fredag er det sprint i NM på ski. Verdens beste, Ola Vigen Hattestad, er ikke med. Han er den eneste som er sikker på å få gå VM-sprinten. Om de tre andre plassene er det bikkjeslagsmål. Petter Northug, Tor Arne Hetland og Johan Kjølstad har et lite grep om dem. Men det vil nok John Kristian Dahl, Øystein Pettersen og Anders Gløersen – med flere – gjøre noe med.

Lørdag er det fellesstarter med skibytte. Med ledige plasser å slåss om for begge kjønn. Skal man tolke noe ut fra torsdagens klassiskresultater, må det bli at Tore Ruud Hofstad (9.-plass) og Morten Eilifsen (6.-plass) er i god – og stadig bedre – form. Og da er de plutselig VM-kandidater på tremila. Det kan være dårlig nytt for Tord Asle Gjerdalen, som bare ble nummer 21 torsdag.

Konklusjonen?

Det er god grunn til å følge nøye med på resten av ski-NM!

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Våre bloggere