*Nettavisen* Sport.

For en hockey-åpning!

Foto: (www.ikcomet.no)

Makan til åpningskamp har man sjelden sett. Comets Peter Lorentzen avgjorde alt på egen hånd da Comet knuste Frisk.

23.09.05 00:15

Se her for alle resultater og kampfakta

FRISK-COMET 1-5: Peter Lorentzen. Merk deg navnet med en gang. Han dunket inn 1-0, 2-0, 4-0 og 5-0. Og som om ikke det var nok. Han la pasningen til Daniel Wågströms 3-0-scoring.

- Han er absolutt aktuell for landslaget. Han var jo involvert i alt mot Frisk. Det skal bli gøy å følge ham videre, sier landslagssjef Roy Johansen om 22-åringen til TV 2 Nettavisen.

Frisk vant skuddstatistikken, men hadde ingen mottrekk mot Lorentzens fart. Han kom til Haldens-klubben i fjor vinter, og noterte seg for 16 poeng den siste halvdelen av sesongen.

Drømmer om Norge
Det gjør ikke fem poeng - på én kamp - noe mindre imponerende.

- Jeg har spilt på U16, U18 og U20-landslaget, så A-landslaget er et mål. Drømmen er å spille for landet sitt, men jeg går ikke rundt og tenker på det. Jeg tar bare en kamp av gangen, sier Lorentzen til TV 2 Nettavisen.

- Når scoret du fire og hadde fem poeng sist?

- Det husker jeg ikke. Men aldri på A-lagsnivå. Og aldri på juniornivå da jeg var utenlands. Dermed er det minst fire år siden, sier han nøkternt.

- Kan du være med i toppen av poenglista i år?

- Nei, det vet jeg ikke. Jeg tenker ikke sånn. Det er viktig å ha beina på jordet, og det er bare moro at det går bra for laget, sier han.

Comet og Lorentzen får et svar på hvor gode de er når Vålerenga kommer på besøk i neste runde.

Stavanger røk
Ellers gikk én av de største gullfavorittene, Stavanger, på en 0-2-smell i Trondheim. Uten at TIKs tomålscorer, Inge Stokvik, tror det betyr at siddisene ikke er gode nok.

- Det er tidlig. Det kan være at pucken ikke spratt Stavangers vei i dag. Og jeg tror egentlig at alle kan slå alle i årets serie, sier Stokvik til TV 2 Nettavisen.

Han var uansett godt fornøyd med eget lag. Trondheim har nemlig mistet flere av nøkkelspillerne foran årets sesong.

- Men det betyr jo bare at andre må stå frem. Det er ingen automatikk i at vi blir dårligere bare fordi de er borte. Selv er jeg veldig revansjesugen etter at forrige sesong ikke ble så god som jeg hadde håpet, sier Stokvik.

Vålerenga og Storhamar vant oppskriftsmessig sine åpningskamper.

Se her for alle resultater og kampfakta.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag