*Nettavisen* Sport.

For en måned, Oilers!

Foto: Berit Roald / NTB Scanpix

- Jeg er fornøyd med at vi har klart å snu skuta, sier Lars-Peder Nagel.

16.12.13 21:40

LØRENSKOG – OILERS 3-6:

Lørenskog tok mandag kveld imot Stavanger Oilers til hockeykamp i Lørenskog ishall.

Kampen var opprinnelig satt opp 5. desember, men uvær i Stavanger sørget for at den måtte utsettes.

Både Lørenskog og Oilers hadde før mandagens kamp full pott i desember, og er ligaens to formlag. Oilers lå på andreplass på tabellen, mens hjemmelaget fra Lørenskog var nummer sju.

På tross av god form hadde Oilers likevel til gode å vinne mot Lørenskog denne sesongen, og de måtte i tillegg klare seg uten stjernespiller, Dan Kissel.

- Viktige poeng
Denne mandagskvelden var det derimot Oilers som trakk det lengste strået, og de opprettholdt sin gode form.

Etter en kamp som vinglet fram og tilbake, vant til slutt gjestene fra Stavanger 6-3. De har dermed vunnet samtlige kamper i desember.

Oilers-spiller Lars-Peder Nagel var veldig fornøyd med dagens seier, og mener det var viktige poeng å ta med seg inn i juleferien.

- Vi starter kampen bra, før vi roter det litt til. I pausa tar vi oss sammen, og kommer sterkt tilbake. Alt i alt er det en rotete kamp, men jeg føler vi vinner en fortjent seier, sier Nagel til Nettavisen.

En annen som var fornøyd var målscorer Daniel Bøen Rokseth.

- Begge lag virket slitne i dag etter et tett kampprogram, men jeg er veldig fornøyd med at vi klarer å utføre de oppgavene vi blir enige om å gjøre, slik at vi tar tre viktige poeng i dag, sier Rokseth.

- Vålerenga kan vente seg en tøff kamp
Både Nagel og Rokseth er veldig fornøyd med formen Oilers er inne i, og dagens poeng var viktig før de kommende kampene mot Vålerenga og Sparta, i romjula.

- Jeg er fornøyd med at vi har klart å snu skuta. Etter en småtrøblete start har vi endelig funnet den formen vi ønsker å ha. Nå er vi oppe og snuser Vålerenga i nakken, så vi har to viktige kamper i romjula, sier Nagel og sikter til kampene mot Vålerenga 28. desember og Sparta Sarpsborg 30. desember.

Vålerenga venter som nevnt i neste kamp, og tomålscorer Christian Dahl-Andersen er klar for utfordringen.

- De kan vente seg en tøff kamp med et lag som virkelig skal vise at de er tøffe å spille mot, forteller han Nettavisen.

Gjestene åpnet best
Første periode skulle vise seg å bli meget målrik, og det var Oilers som åpnet best.

Gjestene tok ledelsen etter halvspilt første periode, da Tommy Kristiansen satt pucken i Lørenskog-målet. Kurt Davis doblet ledelsen to minutter senere, og Oilers var foran med to mål.

Lørenskog svarte
Deretter skulle det meste dreie seg om Lørenskog. Olai Sveine Johannesen reduserte først til 1-2 etter et kvarter, før James Sixsmith og Kenny Corupe førte Lørenskog opp i ledelse, 3-2, like før første periode var over.

Midtveis i andre periode slo imidlertid Oilers tilbake. Stian Høygård satte inn 3-3, og lagene var igjen likt. Fem minutter senere var det Daniel Bøen Rokseth sin tur til å sette pucken i mål, og Oilers var i ledelsen for andre gang i kampen.

Tidlig i tredje periode la Christian Dahl-Andersen på til 5-3, før samme mann punkterte kampen til 6-3 sekunder før slutt.

Lørenskog klarte aldri å komme tilbake, og Oilers kunne juble for viktige poeng i Lørenskog ishall.

Møter Vålerenga i neste kamp
Nå tar hockeyspillerne juleferie, men allerede i neste kamp 28. desember venter serieleder Vålerenga i Jordal Amfi for Stavanger Oilers.

Vålerenga leder fortsatt Get-ligaen, men kan altså vente seg en tøff kamp mot formsterke Oilers.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag