Idrettskommisjonen i Nevada (NAC) er i gang med etterforskingen av UFC-kampen mellom Minner og Shaylian Nuerdanbieke i Las Vegas 5. november i år.

Bakgrunnen er et mistenkelig spillmønster på kampen. I timene før kampstart ble det nemlig satt store beløp på at Nuerdanbieke skulle vinne.

Opplyste ikke om skade

Kampen var over omtrent før den hadde startet, og Minner gikk i bakken, tilsynelatende med smerter i beinet, allerede før ett minutt var passert. Nuerdanbieke fulgte opp med flere slag og albuer, før dommeren stoppet kampen etter ett minutt og sju sekunder.

Minner risikerer straff fra NAC for ikke å ha opplyst om at han hadde en skade i beinet før kampen. Han har allerede blitt sparket ut av UFC etter at mistankene ble kjent.

Minners trener James Krause er også fratatt lisensen til å lede sine fightere i kamp mens etterforskingen pågår. UFC sier i en pressemelding at alle utøvere som fortsetter samarbeidet med Krause, er utestengt fra å konkurrere.

Krause har de siste årene samarbeidet med en rekke UFC-fightere, inkludert Anthony Smith, Brandon Moreno og Megan Anderson.

Krause har vært tilknyttet et bettingselskap og har også kommet med spilltips på kamper i UFC tidligere. I forbindelse med etterforskingen har imidlertid siden blitt lagt ned.

Delstater stopper spill på UFC-kamper

Hendelsen får også konsekvenser i spillmarkedet. I Canada har delstatene Ontario og Alberta forbudt spill på UFC-kamper inntil videre.

Den kjente MMA-journalisten Ariel Helwani mener dette er en av de største sakene i sporten de siste tiåret.

– Jeg håper forstår hvor seriøst dette er. Sporten har kjempet med nebb og klør for å bli legitimert og for å bli en mainstream-sport. Det har den blitt. Nå stiller disse kommisjonene spørsmål ved legitimiteten til det hele. Galskap, skriver Helwani på Twitter.

Luke Thomas i MMAfighting.com følger opp.

– Hvis de som regulerer det ikke kan si at de stoler på at produktet ditt er genuint, da har du et massivt problem. Sportens rykte står på spill, sier Thomas i sin podkast.