*Nettavisen* Sport.

For mange bom på Liv Grete

Foto: (foto: scanpix)

De norske jentene bommet altfor mye i de vanskelige forholdene i Anterselva, og havnet et stykke ned på resultatlisten. Russland tok dobbeltseier.

21.01.04 17:36

Det begynte så bra for Liv Grete Skjelbreid Poiree. På første liggende banket hun ned alle fem blinkene, og ledet soleklart. Deretter gikk det tyngre for verdenscuplederen.

Hun pådro seg fem minutter totalt, og havnet på 17. plass. Forrige gang det ble gått normalprogram, havnet hun på pallen, så dagens resultat var nok en skuffelse.

- Jeg slet på standplass. Pulsen gikk mye sterkere her enn i lavlandet. Dette er den tredje dagen i høyden. Den og den femte dagen er den verste, i hvert fall for meg. Derfor har jeg heller ikke så store forhåpninger til sprinten fredag, men gleder meg til fellesstarten søndag, sier hun til NTB.

De andre norske jentene fikk det heller ikke til å stemme på standplass i dag. Både Gro Marit Istad-Kristiansen og Gunn Margit Andreassen fikk fire minutter hver, mens Ann-Elen Skjelbreid bommet på sju av totalt 20 skudd.

Vant gjorde russiske Anna Bogali, som faktisk ikke bommet en eneste gang i de vanskelige forholdene. Hun seiler opp som storfavoritt på denne øvelsen i VM, som begynner i februar.

- Det overrasker ikke at russerne gjør det så bra. De gjør ofte det når forholdene er så ruskete som de var her, sier landslagstrener Odd Lirhus.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag