Gå til sidens hovedinnhold

- For mange utlendinger i Brann

Gamle Brann-helter lengter tilbake til gamledager, da spillerstallen i Bergens stolthet besto hovedsaklig av bergensere og ikke utenlandske spillere.

Denne sesongen setter Brann ny rekord i antall utenlandske spillere. Det bekymrer gamle helter, som helst skulle sett at flere lokale fotball-talenter kledde på seg den røde drakten. Både Ingvar Dalhaug, Egil Austbø og Kjell Rune Pedersen har uttalt seg negativt om utenlandskjøpene til Bergensavisen.

- Brann kommer nok aldri til å bli upopulære hos bergenserne. Men forholdet til klubben blir mer og mer distansert så lenge det er så få lokale spillere der. Vi mister en del av sjelen, sier Pedersen til BA.

Brann stiller med åtte utenlandske spiller-navn og Brannledelsen legger ikke skjul på at de gjerne skulle hatt flere lokale navn å skryte av. Klubben har knyttet samarbeidsbånd med flere ungdomsspillere, men det krever tålmodighet før disse er klare for å spille for Bergens-klubben. Det er også vanskelig å kjøpe spillere fra konkurrende lag. Derfor har man rettet blikket mot utlandet for å få troppen opp på høyest mulig nivå, ifølge sportslig sjef i Brann, Per-Ove Ludvigsen.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken