*Nettavisen* Sport.

For mye festevoks

Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX

OBERSTDORF (TV 2 Nettavisen): Smøresjef Terje Langli avslører at Marit Bjørgen ikke hadde gode ski under prologen. Dermed ble VMs største favoritt slått ut allerede før kvartfinalene.

22.02.05 15:35

For en gangs skyld klaffet det ikke helt i smørevalget for de norske løperne. Smøresjef Terje Langli vil da heller ikke bortforklare fadesen. Selv om Marit Bjørgen selv var rask til å understreke at det var hennes eget ansvar.

Dårlig glid
- I utgangspunktet så er det løperen selv som velger om han eller hun skal ha godt feste. Naturligvis i samråd med smøreren.

- Dette var ikke helt maksimalt. Det er ikke så mye annet å si om det. De andre norske løperne hadde bra ski, men det var ikke optimalt for Marit. Uten at jeg har snakka med henne så fikk hun nok litt i overkant av festevoks. Og det gikk kraftig ut over gliden, sier Terje Langli til TV 2 Nettavisen.

- Svenskene hadde veldig bra ski?

- Ja, i hvert fall på damesida. I tillegg til å ha kjempeski, var de svenske jentene helt så over toppen av bakken, og fikk med seg god fart inn i utforkjøringa. De smurte nok likt for gutta også. Men der hadde de ikke noe bedre ski enn konkurrentene.

Komme tilbake
Smøresjefen sier videre at det ikke er noe å gjøre med missen med Marits ski nå.

- Vi får bare komme tilbake bedre neste gang. Det var ikke noe spesielt vanskelig føre å smøre for. Selv om det skifta litt inn mot start. Det blir litt individuelle vurderinger som skjer, avslutter Langli.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.