Gå til sidens hovedinnhold

For én X-faktor!

Andreas Wiig (25) satte selveste Shaun White på plass under X-games i Colorado.

Et sted mellom 30 og 40 millioner TV-seere benket seg sent i går kveld ned foran TV-skjermen for å se mangemilliæren Shaun White triumfere nok en gang under verdens råeste snowboardkonkurranse, X-games.

Men da White endte på baken, var brettet dekket for 25 år gamle Andreas Wiig fra Bærum.

- Helt sinnsykt, helt rått å være den første som slår Shaun White i X-games på fire år, sier Wiig til VG.

USA-sjokk
Seieren slo ned som en aldri så liten bombe i snowboardmiljøet i USA. ESPN skriver følgende på sine hjemmesider i dag: "I slopestyle (grenen Wiig konkurrerte i) fikk ikke Andreas Wiig med seg memoet som sier at Shaun White vinner alt. Han kom seg fra et vilt fall på trening, dro til med en backside rodeo 10, og rev White ned slopestyle-tronen ved å ta sitt første X-games gull".

Wiig vant imidlertid også i Vail forrige helg, og er å regne som en "rising star" i snowboard-miljøet, selv om det forstatt er et stykke igjen til OL-vinner Whites enorme popularitet og sponsoravtaler.

Landslagstreneren hyller nå 25-åringen for hans pågangsmot i bakken.

- Andreas er tøff nok til å prøve nye triks, og har den unike egenskapen at han alltid lander på beina, sier landslagstrener Roger Hjelmadstuen til avisen.

Wiig la grunnlaget for gårsdagens seier med sitt første run som oppnådde hele 89,66 poeng av dommerne. Det kunne verken finske Jussi Oksanen (nummer 2) eller Shaun White straffe.

Reklame

Dette påskeegget er nesten for godt til å være sant